Kastamonululardan Sarıgül’e protesto

Kastamonululardan Sarıgül’e protesto

Hüseyin Selami Çelebioğlu'nun adaylığı açıklandıktan sonra geri alınmasına tepki duyan Eyüplüler ve İstanbul'daki Kastamonulular Şişli Belediyesi'nin önünde eylem yaparak Mustafa Sarıgül'den bu kararın değiştirilmesini istediler.

“BU DAHA BAŞLANGIÇ MÜCADELEYE DEVAM”

Şişli Belediyesi'nin önünde toplanan "Bu daha başlangıç mücadeleye devam, Sarıgül buraya" sloganları atan protestocular bu kararın haksızlığını herkesin görmesi gerektiğini vurguladılar. Çelebioğlu'nun başkan adayı olarak yaklaşık bir aydır Eyüp sokaklarında seçim çalışması yürüttüğünü belirten protestocular aday değiştirme kararının Eyüp'te CHP'ye dönen ibrenin terse dönmesine neden olacağını ileri sürdüler. Bu kararın değişeceğine inandıklarını belirten Çelebioğlu taraftarları Mustafa Sarıgül'den bu haksızlığa el koymasını istediler.

ADAY YAPILDI SONRADA GERİ ÇEKİLDİ

Bildiğiniz gibi 25 gün önce adaylığı açıklanan, binlerce kişinin katıldığı aday tanıtım toplantısıyla CHP'nin adayı olarak tanıtılan Hüseyin Selami Çelebioğlu'nun ismi listeden çıkartılmış yerine Ferzan Özer Aday olarak açıklanmıştı.

GENEL BAŞKAN MECLİSTE ROZET TAKMIŞTI

Hüseyin Selami Çelebioğlu CHP'nin son dönemde gerçekleştirdiği önemli transferlerden biri. Bizzat Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun TBMM CHP Grubu'nda parti rozeti taktığı Çelebioğlu, tüm ülke sathına yayılmış yüzbinlerce Kastamonulunun üye olduğu derneklerin başkanı. Çelebioğlu'nun CHP'ye katılması uzun dönemdir Kastamonu'ndan milletvekili dahi çıkaramayan CHP açısından büyük bir açılım olarak görülüyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.