Kartal'da gazilere yardım

Kartal'da gazilere yardım

Kartal Belediyesi Gaziler Derneği üyelerine yardımda bulundu.

Her yıl 19 Eylülde kutlanacak olan Gaziler Günü dolayısıyla Kartal Belediyesi Kartalda bulunan Gaziler Derneği üyelerine, törenlerde giyilmek üzere ceket, pantolon, gömlek, çorap, kravat ve kalpaktan oluşan yeni tören elbiselerini dağıttı.

Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezinde yapılan törene Kartal Belediye Başkanı Arif Dağlar, Türkiye Muharip Gaziler Derneği İstanbul Anadolu Yakası Şube Başkanı Sefa Altunparlar ve Kartallı Muharip Gaziler katıldılar.
Törende bir konuşma yapan Kartal Belediye Başkanı Arif Dağlar “Asıl olan barıştır ve bu barış ortamını sonsuza denk devam ettirmektir. Biz bu ortamı büyük bir mücadele sonunda elde ettik, kazandık ve mücadelemiz hala devam ediyor. Büyük mücadeleler neticesinde adımızı Dünya tarihine altın harflerle yazdırdık. Zaferimizi, mücadelemizi ve büyük uğraşlarımızı en iyi anlatan Milli marşımız ne güzelde anlatmıştır. Gazilik unvanı bambaşka bir duygu. Gazilik değeri biçilemez. Maddi olarak ifade edilemez, manevi ağırlığı çok farklı bir duygu. Bu nedenle bugün burada sizlerle olmaktan büyük bir sevinç duyuyorum ve bugün burada olmamızı sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum. Bütün Şehitlerimizi rahmetle, Gazilerimizi minnetle anıyorum. Ayrıca Ramazan ayınızın mübarek olmasını diliyorum.” Dedi.

Bugüne kadar katıldıkları törenlarde kılık kıyafet olarak bir birliktelik sağlayamadıklarını herkesin farklı giyindiğini bununda gazilere yakışmadığını belirten dernek üyeleri “Başkanın bu ince düşüncesinden dolayı kendisine teşekkür ediyoruz” dediler. Tören sonunda Gaziler Derneği Başkanı Sefa Altunparlar tarafındanda Belediye Başkanına günün önemine binaen bir plaket Verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.