Kartal, bilgi ve kültür alanında da şampiyon!

Kartal, bilgi ve kültür alanında da şampiyon!

Kartal Belediye Başkanı Arif Dağlar, İstanbul genelindeki bilgi ve kültür yarışmasında birinci olan Köy Hizmetleri Anadolu Lisesi öğrencilerini tebrik ederek birer altınla ödüllendirdi.

Kartal, arka arkaya gelen başarılarla adı sıkça duyulan bir ilçe oldu. Kartalspor’un şampiyon olarak 2. lig A grubuna yükselmesi, sağır ve dilsizler futbol takımının Türkiye 2.liği, Kartal Özel Dünyalar Klübü güreş takımının Türkiye şampiyonluğu ile amatör spor kulüplerinin aldığı başarılı sonuçların ardından, Kartal Köy Hizmetleri Anadolu Lisesi de İstanbul genelinde bilgi ve kültür yarışmasında birinci oldu.

 

İstanbul’daki tüm orta dereceli okulların katıldığı liselerarası bilgi ve kültür yarışmasında Kartal Köy Hizmetleri Anadolu Lisesi, aralarında Robert Koleji, Galatasaray Lisesi, İstanbul Erkek Lisesi ve Kabataş Lisesi’nin de bulunduğu 760 okulu geride bırakarak birinci oldu. Okulun geleneksel olarak her yıl düzenlediği mezuniyet törenine katılan Kartal Belediye Başkanı Arif Dağlar, Kartal’a bilgi ve kültür alanında şampiyonluk kazandıran öğrencilere birer altın taktı. Başkan Dağlar’ın yanı sıra, Kartal Kaymakamı Hasan Bağcı ve Kartal Milli Eğitim Müdürü Eyüp Atasoy da birer altınla öğrencileri kutladılar.

 

Mezuniyet töreninde bir konuşma yapan Başkan Dağlar; “Bu başarı sadece okulun değil, aynı zamanda Kartal’ın da başarısıdır. Öğrencilerimizden aynı başarıyı ÖSS sonunda da bekliyor ve onları gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacak yarının büyükleri olarak görmek istiyoruz.” dedi. Eğitimin önemine dikkat çeken Başkan Dağlar,”eğitime yatırım, geleceğe yatırımdır. Bu nedenle eğitimde kaliteyi esas alıyor ve marka yaratmaya çalışıyoruz” dedi. Gittiği her yerde Köy Hizmetleri Anadolu Lisesinin başarısından söz eden Başkan Dağlar, liseler arasında hem tatlı bir rekabet, hem de bir dayanışma var amacımız bu rekabeti ve dayanışmayı eğitimde kaliteyi yakalamak için kullanmaktır.” dedi.  

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.