Karakola intihar saldırısı: 8 şehit

Karakola intihar saldırısı: 8 şehit

TUNCELİ'nin Pülümür İlçesi Kocatepe Jandarma Karakolu'na minibüsle gelen PKK’lı teröristin el bombalı ve silahlı saldırısı sonucu ilk belirlemelere göre 8 asker şehit oldu, 8 asker yaralandı.

Kocatepe Köyü Jandarma Karakolu'na bugün öğle saatlerinde minibüsle gelen kimliği belirlenemeyen PKK'lı bir terörist, içeriye el bombası attı. Terörist daha sonra yanında bulunan uzun namlulu silahı alarak ateş açtı. Bu sırada çevrede bulunan birkaç noktadan da askerlere teröristlerce ateş açıldı. Hain saldırıda 8 asker şehit oldu, 7'si de yaralandı.

TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Güvenlik güçlerinin karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada PKK'lı terörist öldürüldü. Karakolun çevresinden ateş açan teröristleri ele geçirmek için bölgede kapsamlı operasyonlara başlandı.

Yaralı askerler helikopterle Elazığ ve Erzincan'daki hastanelere kaldırılırken, bölgedeki operasyonların sürdürüldüğü bildirildi.

CİP TANIDIK

Munzur Dağı eteklerindeki Kocatepe Jandarma Karakolu'na PKK’lı teröristlerin, daha önceden karakolun çeşitli ihtiyaçlarını karşılayan kimliği öğrenilmeyen bir kişiye ait cipi çalıp gittikleri belirtildi. Kapıdaki nöbetçi askerlerin daha önceden tanıdığı için aracı içeriye aldıkları, cipin karakol bahçesinde gimesinden sonra inen bir kişinin önce el bombası atıp daha sonra da askerlerin üzerine ateş açtığı bildirildi.

 
Ferit DEMİR/ TUNCELİ,(DHA)
 
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.