Karadeniz yaylalarına yol yapımı

Karadeniz yaylalarına yol yapımı

Bayındırlık Bakanı Özak, 'Yolların birleştirilmesiyle turistler bir yaylayı günübirlik gezmek yerine yöredeki tüm yaylaları gezme fırsatı bulacak' dedi.

Bayındırlık ve İskân Bakanı Faruk Nafiz Özak, Türkiye'de şimdiye kadar yapılmamış bir proje hazırlayarak Karadeniz yaylalarını birleştirmeyi planladıklarını söyledi. Özak, projenin Ordu'dan başlayarak Giresun, Trabzon, Gümüşhane'nin kuzeyi, Rize ve Artvin

arasındaki yaylaların birleştirilmesini kapsadığını belirtti. Projenin mastar planının hazırlanması için Doğu Karadeniz İlleri Hizmet ve Kalkınma Birliği'nce ihale açıldığını ifade eden Bakan Özak, "Planın ihale sonuçlandıktan sonra 400 gün içinde hazırlanması gerekiyor. Çünkü projenin uygulanacağı alanda sadece yazın çalışma yapılabiliyor. Son derece önemli bir proje" diye konuştu.


Özak, projenin Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan gelen uzmanlar tarafından incelendiğini ve çok beğenildiğini vurgulayarak, "Türkiye'de şimdiye kadar yapılmamış bir proje hazırlayarak yaylaları birleştirmeyi planlıyoruz. Bugüne kadar böyle bir proje yapılmadı. Bu bir vizyon projesidir. Projenin Doğu Karadeniz'de hizmet sektörünün önünü açacağına inanıyorum" dedi.

Yolların birleştirilmesiyle turistlerin bir yaylayı günübirlik gezmek yerine, yöredeki bütün yaylaları gezme fırsatı bulacaklarına dikkati çeken Bakan Özak, şunları kaydetti: "Yaylaya çıkan kişi orada gezinti yapacak, konaklama fırsatı bulacak, yöresel ürünleri satın alabilecek. Yaylayı sadece görmeyecek bizzat yaşayabilme fırsatı bulacak. Projenin hayata geçirilmesinin ardından yaylalara uygun konaklama tesisleri kurulacak. Asıl maliyetli ve zor olan da bunu başarmak. Bu proje yayla turizmini rehabilite edecek ve istihdam sağlayacaktır. Turizm çeşitliliği olacak, inanıyorum ki yeni turizm alanları da bulunacak."

 

'Turizm çeşitleniyor'


Özak, Türkiye'nin yaylalar yönünden çok zengin bir ülke olduğunu belirterek, "Yayla turizmi turizmi çeşitlendirmesi açısından çok önemlidir. Özellikle Karadeniz yöresi, yayla turizmi bakımından büyük önem kazanacak ve yöre turizmi hareketlenecektir. Ancak bu harekete ayak uydurabilmek için kendimizi ve imkânları buna göre hazırlamalıyız. Yaylarımızı en iyi şekilde pazarlamalıyız" açıklamasını yaptı.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.