Kapılar arkasında neler konuşuldu?

Kapılar arkasında neler konuşuldu?

Başbakan Erdoğan, konuşmasının ardından basına kapatılan oturumda TÜSİAD üyelerinin sorularını yanıtladı. İşte o soru ve cevaplar....

TÜSİAD'ın siyasi parti liderleriyle buluşmalarının ilk konuğu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan oldu. Başbakan Erdoğan, konuşmasının ardından basına kapatılan oturumda TÜSİAD üyelerinin sorularını yanıtladı. Erdoğan, yaklaşık 2 buçuk saat süren toplantıda TÜSİAD üyelerinin ekonomiden siyasete, laiklikten vergilere kadar birçok sorusunu yanıtladı.

Başbakan Erdoğan'a sorular yönelten işadamları yaptıkları açıklamalarda ekonomik içerikli sorularına tatmin edici yanıt aldıklarını, ancak siyasi konularda daha fazla aydınlanmaya ihtiyaçları bulunduğunu söyledi.

Bazı işadamları ise Cumhuriyet mitingleri konusunda Başbakan'ı sıkıntılı gördüklerini söyledi. İşte başbakan Erdoğan'ı terleten sorular ve yanıtları:

Cumhuriyet mitingleri hakkında ne düşünüyorsunuz?
Bu mitinglerin Türk halkının genelini temsil ettiğini düşünmüyorum. Buraya katılanlara saygı duyuyorum. Ama çoğunluk böyle düşünmüyor. Ben 81 ili 2 kere dolaştım. Halkın nabzı başka türlü atıyor. 22 Temmuz'da sonuçlar görülecek. Mitinglerde pankart açıyorlar "Ne şeriat ne darbe" diye. Darbe yapmak isteyen mi var, şeriat getirmek isteyen mi var?

Cumhurbaşkanlığı seçiminde neden muhaleftle uzlaşmıyorsunuz?
Uzlaşı diyorsunuz, ben de önyargılısınız diyorum. Herkes bize uzlaşın diyor. Bizim uzlaşmayla ilgili problemimiz yok. Ben bize böyle diyenlere 'siz önyargılısınız' diyorum. Bakın 367 diye bizi haksız yere sıkıştırdılar. Anayasa Mahkemesi'nin kararını saygıyla karşılıyoruz ama fikren, zikren hiç demokratik bulmadığımı söylemek zorundayım.

HER DİNE SAYGIMIZ VAR
Din partisi değiliz. Şu salonda bulunanların neredeyse tamamı Müslüman. Olmayanlara da, ateist olanlara da, farklı dinden olanlara da saygı duyuyoruz. Biz onları da kucaklayan bir partiyiz. Herkesin Müslümanlık algılayışı farklı. Herkesin bu dini ya da dinsizliği yaşamaya hakkı var. CHP kimi mitinglerine türbanlı kadınları otobüslere doldurup getiriyor. Onlara kimse bir şey demiyor.

Kadınlara yönelik kota uygulamayı düşünüyor musunuz?
AKP olarak "Kadın kotası" diye bir şey düşünmüyoruz. Evet, bu seçimlerde listelerimizde daha fazla kadın aday yer alacak ama gerçek kriterimiz kimin bölgesinde daha çok çalıştığı olacak.

23 Nisan'da ilahi okunması doğru mu?
Çocuklar ilahı okuyormuş, ne var bunda? Basın diline doladı. Küçük çocuklar ilahi okuyorlar, diye. Ne var bunda? Niye abartılıyor, niye bu kadar büyütülüyor bu iş?

İMAM HATİPLİLERE HAKSIZLIK YAPILIYOR

İmam hatip liseleri meslek lisesi öğrencilerinin önünü tıkıyor, çözüm düşünüyor musunuz?

İmam Hatiplilere, meslek lisesi mezunlarına haksızlık yapılıyor. Bunların okullarından mezun olunca düz liseden mezun olanla aynı sınava girip daha fazla puan alması bekleniyor. Bir de diyorlar ki çok imam hatipli var. 60-70 bin öğrenci var buralarda. Bu mu çok? Gençlerimiz burada eğitim aldıkltan sonra farklı bir alanda hayata atılmak istiyorsa bunun engellemek doğru değil.

Gazeteport.com


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.