Kanserli canlı bombaya 21 yıl hapis istemi

Kanserli canlı bombaya 21 yıl hapis istemi

Kanser hastası olduğu için terör örgütü tarafından ''canlı bomba'' olarak İstanbul'a gönderildiğe belirtilen Gülzemin Karataş hakkında 21 yıla kadar hapis cezaları istendi

Kanser hastası olduğu için terör örgütü tarafından ''canlı bomba'' olarak İstanbul'a gönderildiğe belirtilen Gülzemin Karataş'ın da aralarında bulunduğu 4 sanık hakkında 3-21 yıl arasında değişen hapis cezaları istemiyle iddianame düzenlendi. İstanbul Cumhuriyet Savcısı Nazmi Okumuş tarafından hazırlanan iddianamede, ''1999 yılında terör örgütü PKK/Kongra-Gel'e katılan Gülzemin Karataş'ın, Irak'ın kuzeyindeki kamplarda siyasi ve askeri eğitim aldığı, 'Leyla' ve 'Rojin' kod adlarını kullandığı'' belirtildi. Rahatsızlanmasının ardından Irak'ta bir süre kanser tedavisi gören Karataş'ın iyileşememesi üzerine ''örgüt tarafından acımasız bir şekilde 'canlı bomba' olarak yetiştirildiği'' ifade edilen iddianamede, Karataş'ın sansasyonel bir olay yapılması konusunda ikna edilerek İstanbul'a gönderildiği kaydedildi.

İddianamede, ''Karataş'ın diğer sanık Mehmet Emin Adanmış ile 8 Nisan tarihinde yasa dışı yollarla Irak'ın kuzeyinden Hakkari'ye giriş yaptığı dile getirilerek, yakalanmalarının ardından Adanmış'ın evlenmek amacıyla Karataş'ı getirdiğini söylediği'' kaydedildi. Sanık Adanmış'ın örgüt elemanlarını Türkiye'ye getirip götürerek ''kuryelik yaptığı'' anlatılan iddianamede, Gülzemin Karataş ve Mehmet Emin Adanmış'ın ''yasa dışı örgüt üyesi olmak'' ve ''başkasına ait kimlik veya kimlik bilgilerini kullanmak'' suçlarından 9-21 yıl arasında hapisle cezalandırılmaları istendi.

İddianamede, tutuksuz sanıklar Cemal Altun ve Rıfat Arslan'ın da ''örgüt üyelerine yardım etmek'' ve ''başkasına ait kimlik veya kimlik bilgilerini kullanmak'' suçlarından 3-10,5 yıl arasında hapis cezasına çarptırılmaları talep edildi.

-ÖRGÜTÜN ACIMASIZLIĞI-

Savcı Nazmi Okumuş, hazırladığı iddianamede yaptığı değerlendirmede, örgüt tarafından gerçekleştirilen eylemlerde çoğunlukla sivil insanlar, kadınlar ve çocukların zarar gördüğüne dikkat çekti. Karataş'ın rahatsızlığı nedeniyle örgüt tarafından gözden çıkarıldığı, eyleme zorlandığı ve ''canlı bomba'' olarak İstanbul'a gönderildiğinin belirlendiğini ifade eden Savcı Okumuş, iddianamede şunları kaydetti: ''Bu durum bile örgütün acımasızlığını ortaya koymaktadır.

Ülkemizde terörün yaşaması için kana, insanın yaşaması için de huzura ihtiyacı olduğu prensibinin zıddıyla hareket ederek, son zamanlarda artan ve özellikle İstanbul, Ankara, İzmir, Mersin ve Adana gibi şehirlere sıçrayan PKK eylemlerinin amacı milletin huzurunu bozmaktadır. Terör, ülkemizi kendi beslenmesine uygun hale getirmek için son günlerde mesaisini yoğunlaştırırken, devlete, millete, bunların arkasındaki güce ve parmağa yoğunlaşılmalı ve gerçek terör destekçilerinin hevesleri daha doğmadan boğulmalıdır.''



AA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.