Kağıt üzerinde şirket

Kağıt üzerinde şirket

Demireller'in şirketi sadece kağıt üzerinde çıktı!

Egebank'tan doğan zararları tahsil etmek için Demirel şirketler grubuna ait İzmir'deki Föy Otomotiv Sanayi ve Ticaret A.Ş'ye giden TMSF yetkilileri, kayıtlardaki adreste olmayan şirketin yalnızca kâğıt üzerinde olduğunu belirledi.


TMSF yetkilileri, Demirel şirketler grubuna ait Föy Otomotiv Sanayi ve Ticaret AŞ'nin yönetim ve denetimini bugün itibariyle devraldı.


İzmir Ticaret Odası kayıtlarından ve istihbarat sonuçlarından şirketin tek adresi olarak görünen Cumhuriyet Bulvarı 67 Nolu adrese gelen TMSF avukatı Semih Karadeniz ve fon uzmanı Cüneyt Kahraman, Föy Otomotiv'in burada faaliyet göstermediğini belirledi.

Kayıtlardaki adreste faaliyet gösteren Oyakbank İzmir Şubesi yetkililerinden bilgi alan TMSF avukatı Semih Karadeniz, banka çıkışında basın mensuplarına açıklamada bulunurken, şunları kaydetti:
"Demirel grubu şirketlerinin Egebank'ı zarara uğratmaktan dolayı fona olan borçlarının tahsilini teminen grup şirketlerinden Föy Otomotiv'in yönetim ve denetimi fon tarafından devralınmıştır. Bugün itibarıyla yönetim ve denetimi devralma işlemi için geldiğimizde adreste bu şirketin bulunmadığı, bir banka tarafından faaliyet yürütüldüğü, şirketin içi boş olduğu, kâğıt üzerinde olduğu tespit edilmiştir. Bu haliyle de fonun batık bankalardan dolayı kamunun üzerine yüklenen amme alacaklarını tahsilinde ne kadar zor koşullarda çalıştığını kamuoyunun takdirine sunuyoruz."

Binada herhangi bir belgeye rastlamadıklarını vurgulayan Karadeniz, "Burası şirketle ilgisi olmayan bir bina. Sadece kâğıt üstünde kaldığı görülüyor. Önceki yıllarda binanın Egebank'ın İzmir Bölge Müdürlüğü olduğu bilgisine ulaştık. Muhtemeldir ki, bununla alâkalı olarak Demirel grubu tarafından diğer grup şirketlerinin adresi kullanılmış" diye konuştu. 
 
Netgazete



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.