Kadıköy 7.Hemşehri Şenliği

Kadıköy 7.Hemşehri Şenliği

Kadıköy Belediyesi tarafından Özgürlük Parkı’nda düzenlenen Hemşehri Şenliği’nde Kadıköylüler çeşitli yörelerin özelliklerini tanıma fırsatı buldular.

Kadıköy Belediyesi tarafından Özgürlük Parkı’nda 7. kez düzenlenen Hemşehri Şenliği’nde Kadıköylüler çeşitli yörelerin özel ürünlerini tanıma fırsatı buldular. Kimisi mutfağı, kimisi kıyafeti, kimisi ise el işleri ile katıldı.  Kadıköylüler standları ilgiyle gezdiler.





Ancak Kadıköy Hasanpaşa’da bulunan Güler Osmanlığı Mutfağı’nın konuklara ikram ettiği Padişah Tatlısı ile Kastamonu Banduması şenliği gezenlerin en çom ilgi gösterdikleri bölüm oldu. Güler Osmanlı Mutfağı’nın sahibi Ali Güler özenle hazırladıkları bu geleneksel yemeklerimizi sadece şenlik için hazırladıklarını, lokantalarında bunlar gibi Türk ve Osmanlı mutfağının çök önemli yemeklerinin mönülerinden yer aldığını  söyledi.

 



Yöre derneklerinin destek verdiği şenliğe yöre ürünleriyle yer alan Kastamonulular Dayanışma Derneği KASDER’der Kadıköy Şube Başkanı Necdet Dağ,  katılımın yeterli düzeyde olmadığını ve tanıtım eksikliği olduğunu  söyledi.

Şenlikte KKKTC, Adıyaman, Sivas, Trabzon yörelerini ve Cem Vakfı'nı temsilen katılanlar yörelerinin eserlerini sergilediler.  Genç kızlar folklor gösterileri yaptılar.









HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.