İzmir'e de 2 günlük kısmi sıcak izni

İzmir'e de 2 günlük kısmi sıcak izni

İzmir Valiliği, aşırı sıcak nedeniyle 26- 27- 28 Haziran tarihlerinde engelli, hamile ve kronik rahatsızlığı olan kamu çalışanlarının idari izinli sayılacağını duyurdu.

Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, 27 Haziran Çarşamba günü hava sıcaklığının son yılların ortalamasının üzerine çıkarak gölgede 41 derece olacağı; bazı iç kesimlerde de 1- 2 derece fazla olabileceği; nem oranının ise yüzde 36'ya ulaşacağına dikkat çekildi. Bu derecedeki sıcaklığın özellikle sağlık yönünden bazı sakıncalar doğuracağının gözönüne alınarak alınan önlemler şöyle açıklandı:

“26, 27, 28 Haziran günleri için kamuda çalışanlardan; engelliler, hamileler, kalp, tansiyon, astım, kanser gibi kronik sağlık sorunu olanlar; Daire Müdürlerinin bilgisi dahilinde ‘idari izinli’ sayılacaklardır. Sağlık Müdürlüğü'nce; personel, araç, gereç, nöbetçi sağlık kurum ve kuruluşları, 112 acil servisleri ile ilgili planlama ve düzenlemeler yapılarak, gerekli önlemler alınacaktır. Çevre ve Orman Müdürlüğü'nce; orman yangınları ile ilgili olarak aldıkları önlemler gözden geçirilerek sürdürülecektir. Güvenlik ve trafik hizmetleri açısından, İl Jandarma Komutanlığı ile İl Emniyet Müdürlüğü; trafik hizmetlerine ağırlık vererek; zorunlu olmadıkça 10.00- 16.00 saatleri arasında trafiğe çıkmamaları konusunda vatandaşlarımızın bilgilendirilmesi ve uyarılması sağlanacaktır.''

İzmir Valisi Cahit Kıraç, “Hava sıcaklığının artmasından dolayı, herhangi bir olumsuz ya da üzücü bir durumun yaşanmaması için, vatandaşlarımızın; alınan önlemlerin yanı sıra yapılan uyarılara gerekli duyarlılığı göstermelerini rica ediyor; İzmirli hemşerilerime sağlık ve esenlik diliyorum'' dedi.

Milliyet

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.