İzmir’de Lazer Epilasyon Yaptırmak İsteyenlerin Bilmesi Gerekenler

İzmir’de Lazer Epilasyon Yaptırmak İsteyenlerin Bilmesi Gerekenler

İzmir’de Lazer Epilasyon Yaptırmak İsteyenlerin Bilmesi Gerekenler

 

Hassas ciltler düşünülerek tasarlanan lazer epilasyon teknolojisi, vücudun herhangi bir yerinde kullanılabilecek kadar güvenlidir ve maksimum sonuç sağlarken farklı cilt tiplerini hedefler. İzmir lazer epilasyon, cildi sakinleştirmeye, yatıştırmaya ve korumaya yardımcı olan benzersiz bir dinamik soğutma cihazına sahiptir. Lazer epilasyon tedavisinin ilk seansı için, 4-6 hafta arayla yaklaşık 10 uygulama önerilir ancak herkes birbirinden farklıdır. Bu nedenle İzmir lazer epilasyon için uygun bir klinikle görüşmeniz ve bilgi almanız önemlidir.

 

Lazer epilasyon seansına nasıl hazırlanılır?

Lazer epilasyon seansına hazırlanırken dikkat etmeniz gereken yalnızca birkaç nokta vardır. Randevunuzdan önceki gece tedavi bölgesini tıraş etmek de bunlardan biridir. Ancak tedavi bölgesine ağda yapmamanız da bir o kadar önem arz eder. Lazerin saçı tanımlaması ve tedavinin etkili olabilmesi için kıl kökünde pigment gerektiğinden randevunuza giden 4 hafta içinde ağda yapmayın.

İzmir lazer epilasyonun etkili ve güvenli olması için doğrudan güneş ışığından kaçının. Tedavinizden önce 2 hafta boyunca bölgeyi doğrudan güneş ışığına maruz bırakmaktan kaçının ve cildi her zaman güneş kremi ile koruyun. Böylece tedavi bölgesinin daha hassas hale gelmesinden kaçınabilirsiniz.

Lazer epilasyon oldukça güvenli bir yöntemdir ancak belli grupların yaptırmaması tavsiye edilir. Hamile veya emziren kadınlar için lazerin güvenli veya güvensiz olduğuna dair kesin bir çalışma yoktu ancak bu kadınların tedaviye devam etmeden önce tıbbi izin almalarını tavsiye edilir. Ayrıca lazer epilasyon yaptırmak isteyen bir kişinin en az 18 yaşında olması önerilir.

Lazer epilasyon seansı nasıl geçer?

Lazer epilasyonun faydalarından biri, özellikle ağda ile karşılaştırıldığında tedavinin neredeyse ağrısız olmasıdır. Her atım bir saniyeden az sürer ve hafif bir karıncalanma hissi oluşturur. Üst dudak gibi özellikle hassas bölgelerde, ciltte lastik bir bant gibi hissedilebilir. Tüm lazer tedavilerinde kullanılan gelişmiş soğutma makineleri, herhangi bir rahatsızlığı en aza indirmek için cildinizi tedavi öncesinde, sırasında ve sonrasında soğutur. Ciltteki ısı hissini azaltmak ve herhangi bir rahatsızlığı en aza indirmek için lazer cihazı ile birlikte gelişmiş bir soğutma makinesi kullanılmasında fayda vardır. Ağda ile karşılaştırıldığında tedavi neredeyse ağrısızdır ve her atıştan sonra sadece hafif bir batma hissine neden olabilir.

Lazer Epilasyon yapılırken topikal uyuşturma kremleri güvenli ve etkili değildir. Tedavide hissettiğiniz his ciltte değil saç kökünde hissedilir. Ne yazık ki uyuşturucu krem, folikülde hissedilebilecek rahatsızlığı en aza indirecek kadar derine nüfuz edemez. Lazer epilasyon tedavisi yapılırken lütfen tedavi alanlarında kapatıcı krem bulunmadığından emin olun.

 

Lazer epilasyon sonrası bakım nasıl olmalıdır?

Tedavi edilen bölgelerde hafif bir ısı ve kızarıklık olabilir. Kızarıklık ve hassasiyeti yatıştırmak için klinisyeniniz buz kompresyonu ve belli kremleri önerebilir. Bu, 3-5 gün veya cilt tedavi öncesi durumuna dönene kadar serbestçe uygulanabilir. İzmir lazer epilasyon ile istenmeyen tüylerden rahatlıkla kurtulmak mümkündür.

Tedaviden sonraki 24 saat boyunca tıraş olmaktan, ağda yapmaktan veya kılları cımbızla koparmaktan, peeling yapmaktan, aşırı terlemekten, yüzmekten veya saunalardan, çok sıcak duşlardan ve dar ve kısıtlayıcı giysilerden kaçının. Tedavinizden sonra 2 hafta boyunca alanı doğrudan güneş ışığına maruz bırakmaktan kaçının ve cildi korumak ve sonuçları sürdürmek için her zaman güneş kremi kullanın.

Lazer epilasyon hakkında merak ettiğiniz tüm soruları Yives Clinic’e yöneltebilir ve işlem için uygun bir aday olup olmadığınızı öğrenebilirsiniz. Yves Clinic’teki uzman klinisyenler, lazer epilasyon tedavisini en iyi şekilde almanız için işlem öncesi ve sonrası bakımdan bahsedecektir.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.