İTO'dan kaos uyarısı

İTO'dan kaos uyarısı

''Türkiye'yi kaosun, kan denizinin ortasına çekmeye çalışıyorlar. Ama Türkiye'yi böyle istikrarsız ortamlara çekemeyecekler."

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş, Türkiye'nin kaosun, kan denizinin ortasına çekilmeye çalışıldığını, ancak Türkiye'yi istikrarsız ortama, bunalıma çekmek isteyenlerin hiçbir zaman emellerine ulaşamayacaklarını belirtti.

İTO Meclis toplantısında konuşan Yalçıntaş, Güneydoğu'dan alınan acılı haberlerde artışlar olduğunu, son 5 ayda 5'i subay 50 askerin şehit verildiğini söyledi.

Yalçıntaş, ''Şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Bu vatan uğruna tereddütsüz şekilde canlarını veren şehitlerimiz bilmelidir ki bu millet askeriyle, siyasetçisiyle, işçisiyle, işvereniyle, memuruyla, esnafıyla bir bütündür. Bu vatana kastetmek, vatanı bölmek isteyenler emellerine asla ulaşamayacaklardır'' dedi.

Yalçıntaş, ülkeyi terör olaylarıyla kana bulamak isteyenlere milletin hak ettiği cevabı er ya da geç vereceğini belirtti.

Güvenlik ve yaşama hakkının insanların en temel önceliklerinden biri olduğuna işaret eden Yalçıntaş, şunları kaydetti:

''Bir ülkede istikrarı bozmak isteyenler her şeyden önce o ülkede güvenlik endişesini ortaya çıkartırlar. Son dönemde bizim bölgemizde Irak'tan Filistin'e, Filistin'den İran'a kadar çok ciddi bir istikrarsızlık pompalanmaya çalışılıyor. Adeta kaos bu bölgenin senelerdir alın yazısı haline geldi. Şimdi Türkiye de bu kaosun, bu kan denizinin ortasına çekmeye çalışıyorlar. Ama Türkiye'yi istikrarsız ortama, bunalıma çekmek isteyenler hiçbir zaman emellerine ulaşamayacaklardır. Bu ülkenin askeri, milleti bu bölücü harekete geçit vermeyecektir. Bu milletin güçsüzleşmesine, kriz ortamına düşmesine bu millet asla izin vermez.''

 

-''HAREKET TÜRKİYE'NİN DEMOKRASİSİNİ, İSTİKRARINI  HEDEF ALIYOR''-

 

Bu hareketin Türkiye'nin demokrasisini, istikrarını hedef aldığını ifade eden Yalçıntaş, ''Türkiye içinden geçtiği dar yoldan düzgün bir şekilde, inşallah güvenli bir seçimle çıkacaktır'' dedi.

Geçmişte siyasi istikrar bozulduğunda, kaos ortamında girildiğinde ekonomik istikrarın da bozulduğuna işaret eden Yalçıntaş, ''Biz büyük Türkiye'yi kurmaya çalışıyoruz. Biz istikrarsızlık, kargaşa, belirsizlik istemiyoruz. Seçimin sonunda hangi parti veya partiler kazanacaksa kazansın mühim olan şey göreve gelen hükümetin istikrarı devam ettirmesidir. Serbest piyasadan yana tavır koyması, yatırım ortamının önünü açması, bizim rekabetçiliğimizi güçlendirmesidir ve bütün bu fikirleri fiile geçirecek gücünün bulunmasıdır. Dolayısıyla biz geçmişte olduğu gibi her uyandığımız gün yeni bir krizle karşılaştığımız, siyasi ve ekonomik istikrarsızlığın olduğu günlere geri gelmek istemiyoruz'' diye konuştu.




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.