İtalya’da Mimarlık Eğitimi Nasıldır?

İtalya’da Mimarlık Eğitimi Nasıldır?

İtalya'da uluslararası öğrenciler için mimarlık dereceleri sunan birkaç üniversite vardır. Zira İtalya’da mimarlık okumak geçmişten günümüze geçen süre içerisinde hep favori konumda yer alır.

 

İtalya'da uluslararası öğrenciler için mimarlık dereceleri sunan birkaç üniversite vardır. Zira İtalya’da mimarlık okumak geçmişten günümüze geçen süre içerisinde hep favori konumda yer alır. Çünkü İtalyan mimarlık eğitim sisteminin uzun bir tarihi vardır ve dünyanın en prestijli sistemlerinden biri olarak kabul edilir. İtalya mimarlık okumak için harika bir ülke olmakla birlikte bu ülkede yer alan üniversitelerin her zaman akademik çalışmaların merkezinde yer aldıkları biliniyor.

İtalya’da çok çeşitli üniversiteler arasında, sizin için doğru olanı bulacağınızdan emin olabilirsiniz. İtalya, Avrupa'nın en iyi mimarlık okullarından bazılarına sahiptir. Bu nedenle pek çok uluslararası öğrencinin orada eğitim almayı seçmesi şaşırtıcı değildir. Ancak İtalya’da üst düzeyde bir eğitim fırsatını yakalamak için profesyonel bir danışmanın hizmeti almanız her zaman tavsiye edilir. Pava Education tam da bu kapsamda İtalya’da üst seviyede bir mimarlık eğitimin alınmasında profesyonel çözümleri sizlerle buluşturmaktadır.

İtalya'daki mimarlık eğitimi dünya çapında iyi bilinmektedir. Mimarlık ve tasarımın yanı sıra sanat tarihi, şehir planlama ve peyzaj tasarımı dersleri veren birçok üniversite var. Bu dersler hem lisans hem de lisansüstü düzeyde verilmektedir. En popüler olanlar endüstriyel tasarım, iç tasarım, moda tasarımı, grafik tasarım ve fotoğrafçılıktır. Üstelik İtalya'da mimarlık eğitimi kalitelidir ve mezun olduktan sonra iş bulmak kolaydır. Bu kapsamda İtalya’da ön plana çıkan mimarlık alanının bulunduğu üniversiteler aşağıdaki gibi sıralanmaktadır;

  • Cenova Üniversitesi
  • University of Florence
  • Roma Sapienza Üniversitesi
  • Milano Politeknik Üniversitesi

Cenova Üniversitesi

Cenova Üniversitesi; 1404 yılında kurulmuştur ve Avrupa'nın ilk üniversitelerinden biridir. Mimarlık Bölümü üç farklı derece sunar. Bu üniversitede, Mimarlık, Şehir Planlama ve Kültürel Miras Binaları ve Sit Alanlarının Tasarımı ve Restorasyonu gibi alanlar mevcuttur. Üniversite dünya çapında ün yapmış bir üniversite olarak da dikkatleri çekmektedir.

University of Florence

University of Florence; QS Dünya Üniversite Sıralaması tarafından İtalya'daki en iyi 5 üniversiteden biri olarak derecelendirilmiştir. Avrupa'nın en iyi 100 üniversitesi listesinde de yer almaktadır. Okul, mimarlık, sanat tarihi, işletme ve dilbilim dahil olmak üzere çok çeşitli akademik programlar sunmaktadır. Üniversite, Çin, Rusya ve Avustralya da dahil olmak üzere dünya çapındaki diğer kurumlarla etkileyici bir uluslararası işbirliğine sahiptir.

Roma Sapienza Üniversitesi

Roma Sapienza Üniversitesi, 1231 yılında Papa IX. Gregory tarafından kurulmuştur ve dünyanın en eski üniversitelerinden biri olarak kabul edilmektedir. Öğrencilerine diğer disiplinlerin yanı sıra mimarlık, hukuk, işletme ve mühendislik gibi geniş bir yelpazede dersler sunmaktadır. Okul ayrıca, eğitimlerini orada sürdürmek isteyen uluslararası öğrenciler için ideal hale getiren İngilizce olarak öğretilen kurslar sunmaktadır.

Milano Politeknik Üniversitesi

Milano Politeknik Üniversitesi; 1863 yılında kurulmuştur ve Avrupa'nın en eskilerinden biridir. Dört farklı mimari ders sunmaktadır. Bu üniversitede, Mimarlık Çalışmaları, Mimari Tasarım ve Şehir Planlama, İç Mimarlık ve Ürün Tasarımı alanları mevcuttur. pavaedu.com  hem Milano Politeknik Üniversitesi hem de diğer üniversitelere dair kapsamlın bilgileri sizlerle buluşturarak; İtalya’da mimarlık eğitimi almanıza destek olmaktadır.

İtalya'da mimarlık eğitimi, iyi bir altyapıya ve öğrenme olanaklarına sahip olduğu için tercih edilmektedir. Aynı zamanda, onu bu disiplini incelemek için ideal bir yer yapan zengin bir mimarlık tarihine sahiptir. Ülke, mirasına ve kültürüne büyük katkıda bulunan en büyük mimarlardan bazılarını dünyayla buluşturdu. Siz de İtalya’da mimarlık eğitimi almayı isterseniz; mutlaka detaylı bir araştırma sürecini yakından takip etmeniz her zaman tavsiye edilmektedir.

İtalya’da Mimarlık Eğitimi Neden Tercih Ediliyor?

Kariyerlerini mimarlık alanında sürdürmek isteyen öğrenciler, bu çalışma alanının ayrılmaz bir parçasını oluşturan inşaat mühendisliği veya çevre bilimi ve teknolojisi gibi farklı disiplinleri seçebilirler. Uluslararası öğrenciler için İtalya'da mimarlık eğitimi almak için en iyi üniversitelerden söz konusu olduğu zaman karşımıza birden fazla seçeneğin çıktığı bir ülke olarak her zaman dikkatli üzerine çeken bir ülke konumunda yer almaktadır.

İtalya'da mimarlık eğitimi son derece iyidir. Bunun temel nedeni ise ülkenin yüzyıllardır inşaat sektörü ile iç içe olmasıdır. İtalya'da mimarlık eğitimi zaman içinde gelişmiştir. Bugün dünyanın en saygın derecelerinden biridir. Bunun başlıca nedeni, çoğu üniversitenin öğrencilerin kendileri tarafından gerçekleştirilen gerçek hayat projelerine dayalı dersler sunmasıdır. Bundan dolayıdır ki İtalya günümüz itibariyle en çok talep gören mimarlık bölümlerinin merkezinde yer alıyor.

İtalya, Avrupa'nın en iyi mimarlık okullarından bazılarına sahiptir. Bu durumun doğal sonucu olarak hemen her yıl birçok uluslararası öğrenci mimarlık okumak için buraya gelir. İtalya'daki mimarlık sektörü, ülkedeki en popüler sektörlerden birisidir. Ülke kültürünün çok önemli bir parçası olarak kabul edilir. Eğitim sektörü, öğrencileri kariyerlerine hazırlamak için hem lisans hem de lisansüstü düzeyde alınabilecek çeşitli kurslar sunmaktadır.

İtalya’da Mimarlık Eğitiminin Yapısı Nasıldır?

İtalya'da mimarlık eğitimi, profesyonel eğitim ve akademik eğitim olmak üzere iki ana alana ayrılır. Birinci tür kurs, bölgesel yasalarla düzenlenen meslek okulları tarafından verilmektedir. Bu okullarda mimarlık, tasarım, mühendislik ve şehircilik gibi çeşitli alanlarda eğitim verilmektedir. İkinci tür kurs, üniversiteler ve bölgesel yasalarla düzenlenmeyen diğer kurumlar tarafından verilir. Bu eğitim türü, mimarlık ve şehir planlama ile ilgili teorik bilgilerin yanı sıra çizim ve görselleştirme teknikleri gibi teknik becerileri geliştirmeyi amaçlar.

Her iki mimarlık eğitimi türünün de farklı giriş koşulları vardır. Ancak her iki kurs türü için de gerekli olan yüksek düzeyde yaratıcılık, hayal gücü ve eleştirel düşünme becerileri gibi bazı ortak noktalar da vardır. Bütün bu bilgiler ışığında İtalya’da mimarlık eğitimi almayı istediğiniz zaman birbirinden farklı alternatif seçenekler karşınıza çıkar. Siz de Pavaedu.com aracılığıyla kapsamlı bilgilere ulaşarak; İtalya’daki olanaklardan yararlanabilirsiniz.

Kaynak: https://pavaedu.com/

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.