İtalya ve Danimarka çeyrek finalde

İtalya ve Danimarka çeyrek finalde

İtalya, Avusturya ile oynadığı maçta zor anlar yaşasa da maçı uzatmada 2-1 kazandı. Danimarka ise Galleri farklı yendi: 4-0

Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) Son 16 Turu maçında İtalya ile Avusturya, İngiltere’nin Wembley Stadyumu’nda karşı karşıya geldi. İtalya’nın hücumda oldukça etkisiz kaldığı, Avusturya’nın güçlü rakibine zaman zaman zor anlar yaşattığı karşılaşmada turu geçen takım uzatmada belli oldu. 90 dakikası 0-0 biten maçın 95. dakikasında Federico Chiesa ve 105. dakikada Matteo Pessina’nın attığı goller İtalya’ya turu getirdi. Avusturya’nın 114. dakikada Sasa Kalajdzic ile bulduğu gol teselliden öteye gidemedi. İtalya, Avusturya’yı uzatmada 2-1 yenerek çeyrek finale adına yazdırdı. İtalya, çeyrek finalde Belçika-Portekiz maçının galibi ile karşı karşıya gelecek.

Danimarka-Galler: 4 0

Avrupa Futbol Şampiyonası’nda (EURO 2020) Son 16 Turu maçları Danimarka-Galler karşılaşması ile başladı. B Grubu son maçında Rusya’yı farklı yenerek tur atlayan Danimarka ile Türkiye’nin de yer aldığı A Grubu’ndan çıkmayı başaran Galler arasındaki maç, adeta Kasper Dolberg’in tek kişilik gösterisine sahne oldu. Karşılaşmayı 4-0 kazanan Danimarka, çeyrek finale yükselen takım oldu. Danimarka’nın gollerini Dolberg (2), Joakim Maehle ve Martin Braithwaite kaydetti.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.