İsviçre'de Uzan operasyonu!

İsviçre'de Uzan operasyonu!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), İsviçre'de Uzan Grubu'ndan devraldığı şirketlerden birine ait 200 milyon dolarlık bir hesap tespit etti.

Bunun üzerine TMSF yetkilileri ile Şişli Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mecit Ceylan'ın da aralarında bulunduğu grup İsviçre'ye giderek inceleme başlattı. TMSF yetkilileri, İsviçre'de savcıyla yapılacak görüşmenin ardından paranın tahsil edilmesini beklediklerini bildirdi.

      TMSF yetkilileri, Uzan Grubu'na ait yurt dışındaki hesapların bir çoğunun tespit edildiğini, ancak uluslararası yasalar nedeniyle işlem yapılamadığına dikkat çektiler. Diğer yandan İsviçre'de tespit edilen 200 milyon dolarlık tutarın ise Uzan Grubu'ndan devralınan şirketlerden birine ait olması nedeniyle paranın tahsil edilebileceği kaydedildi. İsviçre'ye grup arasında İmar Bankası'na el konulması sürecinde sıkça gündeme gelen Şişli Cumhuyet Başsavcı Vekili Mecit Ceylan'ın da bulunması dikkat çekti. TMSF yetkililerinin İsviçre'de bankanın bulunduğu bölge savcısıyla görüşeceği kaydedildi. Savcının da izin vermesi durumunda bankada bulunan paranın tahsil edilerek Türkiye'ye dönüleceği kaydedildi.

      TMSF yetkilileri incelemeyi doğrularken, giden ekip arasında Fon'un şirketlerin icra kurulu başkanlığına atadığı Hidayet Nalçacı, 2 emniyet görevlisi ve avukatların bulunduğu bildirildi




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.