İşte o gizli görüşme

İşte o gizli görüşme

2003'teki gizli görüşmeyi bilen gazeteciler yıllar sonra bildiklerini açıklıyor.

Tayyip Erdoğan ve Deniz Baykal, 22 Şubat 2003’te, karlı bir İstanbul akşamında, Beylerbeyi’ndeki Bosphorus’da (otel/restoran) buluşuyor. Restoran müşterilere kapatılıyor. Garsonların sık sık masaya gitmesine bile izin verilmiyor.

Kurmaylar bile aşağıda bekliyor. İki liderin baş başa ilk ve tek görüşmesi 3 saat sürüyor. Erdoğan da, Baykal da görüşmeden memnun ayrılıyor. Bu gizli görüşmeyi bilen gazeteciler, yıllar sonra bildiklerini açıklamaya başladı.


O GÖRÜŞME KESİNLİKLE DOĞRU
Beylerbeyi’ndeki gizli görüşmenin detaylarını, bugün Star gazetesi yazarı Şamil Tayyar yazdı:

“O görüşme kesinlikle doğru. Ama bir farkla... Anlatalım.

“Görüşmenin gerçekleştiği mekan, otel/restoran olarak hizmet veren Beylerbeyi’ndeki Bosphorus’tur. Tarih, 22 Şubat 2003. Karlı bir İstanbul akşamı...

ERDOĞAN GİDERKEN KAZANIN EŞİĞİNDEN DÖNÜYOR
“Görüşme öncesi Brüksel’de bulunan Baykal, doğru İstanbul’a gelip buluşma adresine Bülent Tanla ile birlikte gidiyor. Erdoğan ise gazeteci Haluk Örgün’ün otomobiliyle yollara düşüyor. Direksiyonda Örgün var. O yolculuk sırasında Erdoğan, Örgün’le birlikte karlı yollarda ciddi bir kazanın eşiğinden dönüyor.

BAYKAL “GİZLİ” KALMASINI İSTİYOR
“Bir süre sonra iki lider ilk kez baş başa bir yemekte buluşuyor. Restoran müşterilere kapatılıyor. Yemek masasının etrafında sadece iki lider var. Tanla ve Örgün, alt katta bekliyor. Garsonların sık sık masaya gitmelerine izin verilmiyor.

“Yemekli sohbet, yaklaşık üç saat sürüyor. İki lider, memnun ayrılıyorlar. Ortak görüşleri, buluşmanın çok yararlı geçtiği yönünde. Özellikle Baykal, görüşmenin ‘gizli’ kalmasında yarar görüyor.

“Baykal, Tanla ile birlikte restorandan ayrılırken, Erdoğan, Örgün’ün otomobiliyle Siirtliler Gecesi’ne katılmak üzere Topkapı Eresin Otel’e hareket ediyor.”

3 SAAT BOYUNCA NE KONUŞTULAR?
Tayyar, iki liderin 3 saat boyunca ne konuştuğunu kimsenin bilmediğini söylüyor. Ancak Erdoğan’ın Siirt’ten milletvekili adaylığı konusunda pazarlık iddiasının gerçekçi olmadığını söylüyor ve nedenini şöyle anlatıyor:

“Livaneli’nin 22 Aralık 2002 günü Sevigen’in evindeki sohbeti yazarken gönderme yaptığı Erdoğan ile Baykal’ın 22 Şubat 2003 tarihli Beylerbeyi buluşması arasında tam 2 ay var.

“Üstelik, Beylerbeyi buluşması sırasında Siirt’teki seçim tarihi 9 Mart olarak belirlenmiş, Erdoğan’ın adaylığı kesinleşmişti.

“Peki, 3 saat boyunca ne görüştüler? Yoksa sözde Dolmabahçe Protokolü gibi bir de Beylerbeyi Protokolü mü var?

“Şimdilik buraya kadar iz sürebildim, gerisi size kalmış...”



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.