İşte İzmir bombacıları

İşte İzmir bombacıları

İzmir'in Buca ilçesinde konserve kutusu içinde uzaktan kumandalı bombayı köprü altına yerleştirmeye çalışırken polis tarafından yakalanan 2 kişinin bu akşam bakan ve milletvekillerine..

İzmir'in Buca ilçesinde konserve kutusu içinde uzaktan kumandalı bombayı köprü altına yerleştirmeye çalışırken polis tarafından yakalanan 2 kişinin bu akşam ak parti seçim bürosunun açılışına katılacak olan bakan ve milletvekillerinin de bulunduğu konvoyu havaya uçurmak istediği ortaya çıktı.

Dün gece yakalanan ve Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından sorgulanan Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü öğrencisi B.D. (21) ve Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü öğrencisi İ.K.'nin (21) ifadelerinde, hedeflerinin İzmir'de bulunan bakan ve milletvekilleri olduğunu itiraf ettikleri belirtildi. Şahısların, köprü altına koyacakları 500 gram plastik patlayıcı ile AK Parti Buca İlçe Teşkilatı'nın açılışına katılacak olan ve köprü üzerinden geçecek olan Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ve milletvekillerinin bulunduğu konvoyu havaya uçurmak olduğu ortaya çıktı. Şahısların ayrıca, seçim kararı aldıktan sonra seçim büroları ve parti binalarına yönelik bombalı eylem gerçekleştirmek amacında oldukları ortaya çıktı.

DHKP-C üyesi oldukları iddia edilen zanlıların iş birliği içerisinde bulunduğu Bornova Gençlik Derneği ile Buca Temel Hak ve Özgürlükler Derneği'ne de sabah saatlerinde baskın düzenlendi. Baskında Bornova Gençlik Derneği'nde 1.5 kilogram parça tesirli plastik patlayıcı ele geçirildi. Şahısların evlerinde yapılan aramada ise yarım kilogram plastik patlayıcı ele geçirildi.
Gözaltına alınan şahısların sorguları, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde devam ediyor.













HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.