İşte en iyi protein tozu

İşte en iyi protein tozu

İşte en iyi protein tozu

En İyi Protein Tozu Önerileri

Protein tozu sağlık bilincine sahip kişiler arasında oldukça popülerdir. Çok çeşitli kaynaklardan yapılan çok sayıda protein tozu bulunmaktadır. Çok fazla seçenek olduğu için de hangisinin en iyi sonuçları sağlayabileceğini belirlemek de zor olabilir. Bu yüzden sizlere en iyi protein tozu türlerinden bazılarını paylaşacağız.

Protein Tozu Nedir?

Protein tozu, süt, pirinç, yumurta ya da bezelye gibi hayvansal bitki veya bitkisel besinlerden konsantre protein kaynaklarıdır.

3 yaygın formu vardır:

1-Protein Konsantreleri: Asit ve ısı ya da enzimler kullanılarak tüm besinlerden protein ekstrakte edilerek üretilmektedir. Bunlar da tipik olarak %60 ile %80 oranlarında protein sağlarken, geriye kalan %20 ile %40 oranlarında da yağ ve karbonhidrat oluşmaktadır.

2- Protein İzolatları: Ek bir filtreleme işlemleri, daha fazla yağ veya karbonhidratı gidererek proteinleri daha da yoğunlaştırmaktadır. Protein izolat tozları ise yaklaşık olarak %90 ile %95 oranlarında protein içermektedir.

3- Protein Hidrolizatları: Amino asitler ya da asitler arasındaki bağları kıran enzimler ile daha fazla ısıtılarak üretilmektedir. Hidrolizatlar vücutlarınız ve kaslarınız tarafından da daha hızlı emilmektedir.

Hidrolizatların,  en azından peynir altı suları protein durumlarında, insülin seviyesini diğer formlardan daha fazla artırdığı da görülmektedir. Bu egzersizi takiben de kas büyümelerinizi artırabilmektedir.

Bazı tozlar ayrıca mineraller vitaminler, özellikle de kalsiyumla güçlendirilmektedir. Fakat herkes bu tozlardan yararlanamamaktadır. Diyetleriniz zaten yüksek kaliteli proteinler açısından zengin ise muhtemelen protein tozları ekleyerek de yaşam kalitelerinizde çok fazla fark da görmeyeceksinizdir.

İşte en iyi protein tozu hakkında bazıları:

1-Peynir Altı Suyu Proteini

2- Kazein Proteini

3- Yumurta Proteini

4- Bezelye Proteini

5- Kenevir Proteini

6- Kahverengi Pirinç Proteini

7- Karışık Bitki Proteinleri

Tüm protein tozları konsantre bir protein kaynağı sağlamalarına rağmen, bazı türler ise vücutlarınıza ihtiyaç duyduğu şeyi vermede de daha etkili olabilmektedir.

Sizlere burada insanlar tarafından kullanılarak önerilen en iyi protein tozu hakkında bilgiler verdir. Pek çok insan bu proteinleri kullanarak en iyi olduğunu söylemektedir. Fakat sizler de kullanmadan önce kendinize uygun olan proteini seçiniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.