İstanbul'dan Uludağ görülüyor mu? İşte bakın!

İstanbul'dan Uludağ görülüyor mu? İşte bakın!

İstanbul’dan Uludağ’ın, Uludağ’dan da İstanbul’un göründüğü, yaklaşık20 yıldır tartışılıyordu. Artık bu tartışma son buldu.

KORONAVİRÜS ORTAYA ÇIKARDI

Koronavirüs nedeniyle ev izolasyonu ile birlikte hava kirliliğinin azalması yıllardır tartışılan konuyu açığa kavuşturdu.

Yaklaşık 20 yıldır çeşitli platformlarda konuşulan İstanbul’dan Uludağ’ın, Uludağ’dan İstanbul’un görülmesi tartışması da son buldu.

HAVA KİRLİLİĞİ AZALINCA ORTAYA ÇIKTI

Sağlık ve İçişleri Bakanlığının korona virüs kapsamında aldığı tedbirler ve ‘Evde kal’ çağrılarıyla özellikle büyükşehirlerde cadde ve sokakları boşalttı.

VE İSTANBUL’DAN ULUDAĞ GÖRÜLDÜ

Sadece Bursa’da değil İstanbul’da da trafik ve sanayiden kaynaklanan hava kirliliği azalırken, kısa süreliğine de olsa hava eski temizliğine kavuştu. Lodoslu havalarda nadir görülen İstanbul’dan Uludağ manzarası tekrar görüldü.

ESKİDEN DE SEYYAHLAR RESMETMİŞLER

Fotoğrafların sosyal medyada yayılmasının ardından Uludağ’ın görülmesinin ilk olmadığı belirten Bursalı Tarihçi Ömer Kaptan, Eski İstanbul gravürlerinde seyyahların, ressamların İstanbul silüetlerinin arkasında Uludağ’ı pek çok defa resmettiklerini belirtti.

Yine Evliya Çelebinin aktardığına göre "Hava Bulutsuz olduğunda Sultanahmet’in altı minaresinin ve İstanbul Yedi kulenin Uludağ’dan görüldüğünü, İstanbul Galata Kulesi bahsinde de kuleden bakıldığında Uludağ’ın, dürbünle bakıldığında da Bursa’nın imaretlerinin görüldüğünü" ifade etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.