İstanbul'da Yüzme Şampiyonası başladı

İstanbul'da Yüzme Şampiyonası başladı

42 kulüpten, 295 sporcunun katıldığı Türkiye Açık Yaş Bireysel Yüzme Şampiyonası İstanbul Teknik Üniversitesi Yüzme Havuzu'nda başladı.



İstanbul Teknik Üniversitesi Yüzme Havuzu'nda 6 Mayıs Pazar gününe kadar sürecek şampiyonaya, Türkiye genelinde 42 kulüpten, 295 sporcu katılıyor.

Milli takım seçmelerinin de yapıldığı şampiyonada yüzücüler, Avrupa Şampiyonası, Avrupa Gençler Şampiyonası, Comen (Akdeniz ülkeleri) Şampiyonası ve olimpiyatlar için de mücadele veriyorlar. Milli yüzücüler aynı zamanda olimpiyat A barajını geçerek 2012 Londra Olimpiyat Oyunları biletini kapmak için de yarışacaklar.

Şampiyonanın ilk gün sabah seansında, Galatasaray Kulübü adına yarışan Buse Günaydın, Avrupa Şampiyonası için barajı geçerken, Nida Eliz Üstündağ (Ankara Üniversitesi), Özge Tuğba Ay (Antalya Koleji) ve Hazal Sarıkaya (FMV Işıkspor) Avrupa Gençler Şampiyonası barajını aştılar.

Ecem Dönmez (Han Batur Spor Kulübü), Yaren Özüaçıksöz, Derin Köseoğlu, Murat Yıldırım (Fenerbahçe Kulübü), Tuana Ayça Bahtoğlu (Antalya Koleji) Comen Şampiyonası için barajı geçen sporcular olurken, Burcu Dolunay da (Galatasaray Kulübü) olimpiyat davet barajını aşmayı başardı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.