İstanbul'da Tarihi Eser Operasyonu

İstanbul'da Tarihi Eser Operasyonu

İstanbul'da Düzenlenen Tarihi Eser Operasyonunda Aralarında Roma İmparatoru Septimius Severus'un Kesik Bronz Heykel Başının da Bulunduğu 17 Adet Eser Ele Geçirildi. Olayla İlgili 1 Kişi Gözaltına Alındı.

İstanbul'da düzenlenen tarihi eser operasyonunda aralarında Roma İmparatoru Septimius Severus'un kesik bronz heykel başının da bulunduğu 17 adet eser ele geçirildi. Olayla ilgili 1 kişi gözaltına alındı.

Beyoğlu'nda uygulama yapan Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, durumundan şüphelendikleri bir kişiyi takip altına aldı. Elinde bulunan bir koli ile şüpheli hareketlerde bulunan kişiyi durduran polis, kolinin içinde ne olduğunu sordu. Polise "İçinde fıstık var" diyen şüphelinin tedirgin konuşmaları üzerine kolinin açılması istendi. Açılan kolide fıstıkların yanı sıra altında bir heykel başı ile bazı tarihi eserlerin olduğu tespit edildi. Bunun üzerine adının A.A. olduğu öğrenilen zanlı,

sorgulanmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Arkeoloji uzmanlarınca incelenen objelerin tarihi eserler olduğu anlaşıldı.

Ele geçirilen eserler arasında yer alan kesik heykel başının Roma İmparatoru Septimius Severus'a ait olduğu belirlendi. Eserler arasında yine Roma dönemine ait bronz kandil ile 15 adet gümüş sikkelerde bulunuyor.

Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen A.A.'nın çıkarıldığı mahkemece tutuklandığı bildirildi.

 
iha
 
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.