İstanbul'da sokakta kalanlar evi olmayanlar oldu

İstanbul'da sokakta kalanlar evi olmayanlar oldu

İstanbul’da sokağa çıkma yasağını ihlal edenler, gidecek evi olmayanlar oldu.

İstanbul’da ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından mega kent sessizliğe bürünürken evsizler dışında sokakta kimse kalmadı.

EVSİZLER HARİÇ SOKAKLAR BOMBOŞTU

Sokağa çıkma yasağıyla birlikte İstanbul'un kalabalık cadde, sokak ve meydanları sessizliğe büründü. Sokağa çıkamayan kent sakinleri, evlerinin balkonlarında güneşli havanın tadını çıkarırken, evsizler alt geçitlere sığındı.

Kentin en kalabalık yerlerinden biri olan ve her gün binlerce kişinin gelip geçtiği Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi yasakla birlikte bomboş kaldı.

EVSİZLERİN MEKANI ALT GEÇİTLER OLDU

Taksim Meydanı alt geçidi ise evsiz yurttaşların mekânı haline geldi. Yasağa rağmen mecburen sokakta kalmaya devam eden evsiz yurttaşların, altlarına serdikleri karton ve üstlerine attıkları battaniyeler ile ısınmaya çalıştıkları görüldü.

EVSİZLER, AYNI ZAMANDA DA SAHİPSİZLER

Ne yiyip içtikleri bilinmeyen bu evsizler tüm ısrarlarımıza rağmen konuşmak istemedi. Onlar alt geçitte barınırken, hemen üstlerindeki Taksim Meydanı’nda yüzlerce polis bulunuyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) bağlı temizlik işçileri yasakla boş kalan sokakları temizlerken, bazı ekiplerin de yer yer dezenfekte çalışmaları yaptıkları görüldü.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.