İstanbul'da kuraklık önlemleri

İstanbul'da kuraklık önlemleri

İstanbul'da zabıtalar, evleri gezerek faturası yüksek olan aboneleri, halı ve araba yıkayanları cezalandırılacak

Sokakta halı yıkayan 3 bin YTL ödeyecek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, yağışların azlığı nedeniyle kuraklık tehlikesiyle karşı karşıya kalan İstanbul'da, fazla su tüketiminden tasarruf etmek ve çevre kirliliğinin önüne geçmek amacıyla acil durum sinyali verdi.

Tasarruflu su kullanımını sağlamak amacıyla alınabilecek önlemler arasında, fatura incelemesi sonucunda fazla su kullandığı tespit edilen abonelerin suyunun kesilmesi de gündemde.

Halkı fazla su tüketiminden caydırmayı ve çevre bilincini sağlamayı amaçlayan önlemler alan belediye, her ilçede denetim yaparak fazla su tüketimini engellemeyi amaçlıyor.

Vatandaş da şikâyet ediyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkililerinden alınan bilgiye göre, tüm ilçe belediyelerindeki zabıtalar, ev ev dolaşarak sokakta halı ve araba yıkayanları tespit ediyor, kullandığı su miktarı ve çevreye verdiği zarar ölçüsünde 5326 sayılı Kabahatler Kanunu'na göre 100 YTL ile 3 bin YTL arasında para cezası uyguluyor. Yaklaşık 1 ay önce uygulanmaya başlanan cezalar, halktan gelen şikâyetler sonucunda zabıtaların sıkı denetimiyle işlerlik kazanıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi görevlilerinin yaptığı açıklamada, vatandaşların ilçe belediyelerini arayarak sokaklarında apartman kapısı, halı ve araba yıkayanlardan şikâyetçi olduğu, zabıtaların da bu ihbarlar sonucu hareket ettiği belirtildi.

Yapılan açıklamada yağışların azlığı nedeniyle baş gösteren kuraklık tehlikesine karşı bir dizi önlemin alınacağı, İstanbul genelinde günaşırı ya da günün belirli saatlerinde su kesintisine gidileceği kaydedildi.

MİLLİYET



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.