İstanbul'da 'Fetih Gecesi' coşkusu

İstanbul'da 'Fetih Gecesi' coşkusu

İstanbul'un fethinin 554. yıl dönümü, Haliç üzerinde ışık, su, ses ve görüntü teknikleri kullanılarak hazırlanan gösteriyle kutlandı. Kutlamalara İstanbullular yoğun ilgi gösterdi.

Gösteriyi, İstanbul Valisi Muammer Güler ile izleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, basın mensuplarına yaptığı değerlendirmede, bu yıl İstanbul'un fethi kutlamalarını Haliç'te tüm İstanbullularla şölen şeklinde gerçekleştirmeyi planladıklarını, bu çerçevede yapılan gösteriyi halkın Haliç sahillerinden büyük bir coşkuyla izlediğini kaydetti.

Milli bayramların ve bu tür güzelliklerin insanları birbirine daha da kaynaştırmada, geçmişi geleceğe taşımada en büyük etken olduğunu dile getiren Topbaş, ''Bunu tatmak, hissettirmek, çocuklarımıza hatırlatmak ve yaşatmak yönetici olarak bizlerin görevi. İstiyoruz ki milletçe hep birlikte al bayrağın altında tek vücut olarak bu birlikteliği yansıtacak şekilde bir araya gelelim, kutlayalım. Bu dostluk ve kardeşliği hiçbir zaman sarsmayalım'' diye konuştu.

Topbaş, 29 Ekim 2007'de Boğaz Köprüsü ile Kız Kulesi arasında Cumhuriyet kutlamalarını çok daha muhteşem bir gösteriyle gerçekleştireceklerini belirterek, ''Tüm İstanbulluları bu gösteriyi izlemeye davet ediyorum. İnanıyorum ki dünya takip edecek. İstanbul'da bunu başaracağımıza inanıyorum. Bu kutlamalar İstanbul için önemli izler bırakacak'' şeklinde konuştu.

Topbaş, İstanbul'un fethinin 555. yıl dönümünü de yine aynı yerde kutlayacaklarını bildirdi. İstanbul Valisi Muammer Güler de bayramları artık klasik kutlama tarzından çıkıp bu şekilde görsel şenliklere dönüştürmek gerektiğini ifade ederek, Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının çok daha görkemli olacağını söyledi. Büyükşehir Belediyesince ışık, su, ses ve görüntü teknikleri kullanılarak hazırlanan gösteri, deniz üzerine kurulan platformda 200 x 25 metre ebadında oluşturulan su perdesi üzerinde gerçekleştirildi.

Özel olarak hazırlanan fetih filmi, üç boyut tekniğiyle yansıtıldı. Ayrıca, deniz yüzeyinde müzikle senkronize fıskiye ve ışık boyama sistemleriyle yapılan gösteri İstanbulluların büyük beğenisini kazandı. Havai fişek gösterisinin de yapıldığı kutlamalarda, mehter takımı konser verirken, konserin görüntüsü de su perdesinden yansıtıldı. Gösteriyi, Haliç'in her iki kıyısından çok sayıda İstanbullu izledi. Gösteri nedeniyle Haliç'te uzun süre trafik durdu.

AA




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.