İSTANBUL BOŞANMA AVUKATI

İSTANBUL BOŞANMA AVUKATI

İSTANBUL BOŞANMA AVUKATI

 

Boşanma, Türk Medeni Kanunu, Kanun numarası 4721 olan, Kabul Tarihi 22/11/2001 olan Kanun’da düzenlenmiştir. Bu Kanunun İkinci kitabı Aile Hukukudur.  İkinci kitabın ikinci bölümü Boşanmadır.

Boşanma ile alakalı düzenleme Boşanma Sebepleri, Dava, Karar olmak üzere üç bölümde düzenlemiştir. Burada boşanma ile alakalı durumlar hüküm altına alınmış olup boşanma süreci ile alakalı olarak düzenlemelere yer verilmiştir.

Boşanma son dönemde ailelerin erimesine neden olan bir kurum olmuştur. Çünkü popüler hale gelmiştir. İnsanlar evliliklerini devam ettirmeye çalışmak yerine, evliliklerini sona erdirmek olan kolay yolu tercih etmektedir.

Bazı durumlar evlilik iki taraf içinde çekilmez hale gelmekte veya kanunda yazılı boşanma sebeplerinden bazılar aldatma gibi durumlar gerçekleştiği için insanlar boşanma yoluna gitmektedirler.

Boşanma davasında İstanbul Boşanma Avukatı ile temsil edilmek iki taraf için de faydalı olacaktır. Tarafların boşanma davası sürecinde tedbir nafakasından bağlayarak diğer bütün konularda avukat yardımına ihtiyaçları olmaktadır.

Boşanma davası sürecinde ve sonrasında nafaka, maddi-manevi tazminat, çocuk varsa ortak çocuğun velayeti, ziynet eşyaları gibi konularda İstanbul Boşanma Avukatı ile temsil edilmesi hak kaybına uğramamak için gerekmektedir.

Boşanma davası eğer anlaşmalı olursa en hızlı biten dava türlerinden biri olmaktadır. Bunun için iki tarafın da boşanma konusunda iradesini ortak bir şekilde açıklaması, nafaka ve diğer konularda anlaşmaya varması ve evlilik birliğinin en az bir yıldan beri devam ediyor olması gerekmektedir.

Boşanma davası çekişmeli olursa tanıkların dinlenmesi gibi uzun aşamalara geçilecek en az bir yıl sürecektir. Bu nedenle İstanbul Boşanma Avukatı ile temsil edilmesi tarafların yararına olacaktır.

İstanbul’un En İyi Boşanma Avukatı sizin güvendiğiniz avukattır.

Av. Halil BAKIRCI

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.