İŞBİRLİĞİ RİCASI

İŞBİRLİĞİ RİCASI

Irak’ın Türkiye’ye verdiği notanın bir protesto notası olmadığı ve Türkiye’den harekatın durdurulmasının da istenmediği öğrenildi.

Bağdat’ın Ankara’ya verdiği notanın ayrıntıları netleşiyor. Konuyla ilgili bilgi veren Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, Türkiye’nin Bağdat Büyükelçiliği maslahatgüzarının son dönemde Türkiye sınırında alınan güvenlik önlemleri hakkında Irak Dışişleri Bakanlığı’na çağırıldığını ve kendisine bir nota verildiğini doğruladı.
 
Notada ilk olarak “Türkiye olarak birtakım güvenlik önlemleri alıyorsunuz. Bunu biliyor ve anlıyoruz ancak bu önlemlerin bize de yansımaları oluyor” dendiği ve Türk askerinin açtığı topçu ateşinin Kuzey Irak’ta yaşayanlarda endişe yarattığı hatta bazı maddi zararlara neden olduğunun ifade edildiği öğrenildi.

HAREKATIN DURDURULMASI İSTENMEDİ

Irak Dışişleri Bakanlığı’nın notasında, bu konuda iki ülke arasında bir “koordinasyon ve işbirliği” çağrısı bulunduğu bildirildi.

Söz konusu notanın bir protesto notası olmadığını özellikle vurgulayan Dışişleri yetkilileri, Türk Maslahatgüzar’ın özellikle “Bu bir protesto notası mı” diye sorduğu ve “hayır değil” yanıtı aldığını söyledi. Yetkililer, Irak’ın notasında Türkiye’den "harekatın durdurulması" talebinde de bulunmadığına dikkat çekti.

(ANKA)




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.