İnternette hızlı gezinmek istiyorsanız..

İnternette hızlı gezinmek istiyorsanız..

İnternette hızlı gezinmek için neler yapmanız gerekiyor. Tıklayın, öğrenin...

Her ne kadar Internet erişimi açısından bir döneme giriyorsak da aynı bilgisayar üzerinde bilgiye erişme rahatlığını yakalayamayacağınız mekanlar, zamanlar olabilir, özellikle yolculuklarda ve wi-fi ihtiyacı olan yerlerde az önce tam hız çalışırken bir süre sonra dial-up'dan "hallice eyl" moduna girebilirsiniz, Size derlediğimiz 10 yöntemi sunarak gerekli durumlarda başa çıkabilmenizi sağlayacak.

Otomatik, güvenli şifreler kullanın

Otomatik kaydetme, otomatik şifre doldurma birçok tarayıcıda var olan özellikler. Fakat bunlar ancak 'birisini klavyenizden uzak tutma becerisi’ seviyesinde bir güvenlik sunacaktır. Eğer tarayıcınızda bir Ana Şifre özelliği sağlanıyorsa bunu kullanın. Firefox'da bu siz ve tuş arasındaki güvenliği arkadaşlarınızdan uzak tutmanızı sağlayacak tek yol. Tabii ki tüm işleriniz için aynı zayıf şifreyi kullanıyorsanız e-postalarınız, bilgileriniz ve tüm güvenliğiniz risk altında.

Tarayıcınızda veya yönlendiricinizde OpenDNS kurun

Eğer özel bir bağlantı sağlayıcı firma kullanıyorsanız ucu ölü bir sayfaya ulaşmaya çalıştığınızda birçok reklamla karşılaşabilirsiniz. Bu ölü sayfa araması için bu sitenin aşırı yüklenilmiş sunucularından geçmek zorunda kalmak istemezseniz OpenDns'i kurabilirsiniz. OpenDNS (http://opendns.com/) web sayfa erişiminizi bir miktar hızlandırabilir, ebeveyn filtresi uygulanmasını sağlayabilir ve bu arada site yok reklamlarını engelleyebilir. Denenebilir!

Flash ve JavaScript'i bloklayın

Dial-up bağlantıyla bir hafta geçirmek zorunda kalsaydınız daha çok hak verecektiniz ama yine de denemek isterseniz Firefox kullanıcıları içini Adblock Plus (https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/1865) ve Flashblock (https://addons.mozilla.org/en-US/fi-refox/addon/433) uzantılarını kurun, özellikle gereksiz flash animasyonlarıyla dolu sitelerde çok kullanışlı olabilir. Internet Explorer'da Toggle Flash eklentisi (http://flash.melameth.com/) veya IE7Pro eklentisi (http://www.ie7pro.com/) kullanılabilir.

RSS yayınlarından daha çok faydalanın ve mobil versiyonlarını kullanın

Minimum band genişliği İle maksimum miktarda metin okuma ihtiyacı varsa RSS yayınları bu İşin ekmek ve peyniri, Araç olarak Google Reader (http:// reader.google.com/) web uygulaması ve NewsGator'un masaüstü client uygulamalrı kullanılabilir, (http://www.newsga-tor.com/INDIVIDUALS/NETNEWSWIRE/ ). Mobil cihazlar İçin kullanılan Google Mobilizer (http://www.google.com/ gwt/n) uygulamasını masaüstünde kullanmaya ne dersiniz?

İşlerinizi sınıflandırın

Evinizdeki kablosuz yönlendiricilerin ayarları ile biraz daha oynayarak hangi zaman diliminde hangi servislerin çalışması gerektiğini belirtebilir bu şeklide gün içinde gezinme seanslarınızda daha çok verim alabilirsiniz. Yüklü indirme İşlemlerini gece yarısından sonra ölü saatlere, Warcraft savaşlarınızı akşam saatlerine alabilir gün içinde de gezinmeye ayırabilirsiniz.

Belleği artırın

Yine düşük bağlantılı zamanlara ait olsa da zayıf WI-FI ortamlarda ihtiyaç duyabileceğiniz bir ayar ile geri düğmesine basıp önceki sayfalara gitmenizi hızlandırabilecek, tekrarlayan ve her sayfada var olan bannerların daha yöntemi olabilir, Ama sayfadaki her resme veya her mp3'e aynı şeyi yapmak zorunda kaldığınızda işler biraz sinir bozucu olabiliyor, Bir süre sonra otomatik olarak tıklama ve indirme seansına dönüşüp ardından bazı önemli gördüklerinizi indirmediğinizi fark edebilirsiniz, FireFox'un bedava uzantısı Down-ThemAII (http://www.downthemall.net/) ile zeki filtreler uygulayarak tüm bunları daha çalışması Fire Fox kullanıcısıysanız TraceMonkey İle mümkün. Bu Fire Fox'un (3.1 versiyon) yeni JavaScript motorunun adı. Windows kullanıcıları mevcut Firefox'larına dokunmadan bu hızı test etme imkanına sahip. Google Chrome'un V8'İ ve safarinin temeli WebKit'teki motorun daha hızlı olduğunu İddia edenler de yok değil (http://arstechnica.com/journals/apple. ars/2008/09/19/squirrelfish-extreme-mops-floor-with-v8-tracemonkey).

Devasa dokümanları okumak için Google'u kullanın

Adobe Acrobat herkesin tanıdığı bildiği süper uygulamalardan biri, Bedava ve evrensel olarak dokümanları basıldığı gibi görüntülemeyi sağlıyor. Fakat 10 MB büyüklüğünde bir PDF dosyasını görüntüleyen bir oturumda büyük ihtimalle tarayıcınız dokümanı gösteremeden bayılacaktır. Bir pdf dosyası upload edilirse veya Gmall İle gönderilirse doküman içeriğini HTML olarak görüntüleme İmkanı ortaya çıkıyor. Ve doküman boyutu çok büyükse bu İşlem size çok zaman kazandıracaktır. Aynı İşlem PowerPoint sunumları, Word 2007 docx dosyaları ve neredeyse Google arama İle bulacağınız tüm dokümanlara bu şekilde göz atabilirsiniz. Özellikle yetersiz güçte Wi-fi'li ortamlarda bu özelliği hatırlamalısınız.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.