İngiltere Vize Ücretleri

İngiltere Vize Ücretleri

İngiltere Vize Ücretleri

İngiltere Vize Ücretleri

 

İngiltere Vize Ücretleri ne kadardır, İngiltere Vize Ücretleri Hangi kriterlere göre belirlenmektedir, İngiltere Vize Ücretleri her vize türü için farklı mıdır, İngiltere Vize Ücretleri nasıl ödenir, İngiltere Vize Ücretleri ödenmeden başvuru yapılabilir mi, İngiltere Vize Ücretleri hangi şartlar altında iade alınabilir, kimler İngiltere Vize Ücreti ödemez gibi birçok sorunun yanıtı yazımızda saklıdır.

 

İngiltere vize ücretleri hangi kriterlere göre belirlenmektedir?

 

İngiltere vizesi, Birleşik Krallık vizesi olarak da adlandırılmaktadır. İngiltere vize ücreti, vize için başvuracak herkesin ödemesi gereken bir bedeldir. Ayrıca ödeme dekontu istene belgelere eklenerek başvuru esnasında teslim edilecektir. Ödendi makbuzu ya da dekontu olmayan evrak dosyası işleme alınmayacaktır. Vize türüne göre doğru olmayan harç ödemesi yapılmaması için vize başvuru süreci çok dikkatli yürütülmesi gereken bir süreçtir. Harç ücretleri iade edilmemektedir. Şayet vize sonucunda kabul görmezse bu bedel iade alınamayacaktır. İngiltere Vize Ücretleri ilk olarak vize türüne göre değişmektedir. Seyahat sebebi, gezi süresi, ülkeye giriş ve çıkış sayısına bağlı olarak vize ücretleri farklılaşmaktadır. Özel ziyaret, çalışma vizesi, diplomatik görevler ve öğrenci vizesi için ücretle hakkında detaylı bilgi vize danışmanlık birimlerinden öğrenilebilmektedir. En genel hali ile vize ücretleri şu şekildedir;

 

• 6 ay çok girişli turistik vize harcı 131 USD

 

• 2 yıl çok girişli vize harcı 496 USD

 

• 5 yıl çok girişli vize harcı 900 USD

 

• 10 yıl çok girişli vize harcı 1105 USD

 

• 1 yıl akademik veya ticari vize harcı 261 USD

 

• Kısa Süreli Eğitim Vize harcı 256 USD

 

• Kısa süreli çocuk vize harcı (6 aya kadar, tek-çoklu giriş) 131 USD

 

• Uzun süreli vize harcı çocuk (2 yıla kadar) 496 USD

 

• Uzun süreli vize harcı çocuk (5 yıla kadar) 900 USD

 

• Uzun süreli vize harcı çocuk (10 yıla kadar) 1.130 USD

 

İngiltere Vize Ücretleri hakkında önemli hususlar

 

İngiltere Vize Ücretleri en öenmli olarak vize süresien göre değişebilmektedir. İngiltere için 6 ay, 2 yıl, 5 yıl, 10 yıllık olmak üzere vize başvurusu yapma imkanları mevcuttur. Vize har ücretleri yıl içerisinde ekonomik koşullara bağlı olarak değişebilmektedir. İngiltere vize başvurusunda bulunan herkes yaşı ne olursa olsun vize harcı ödemek zorundadır. Normal bir vize başvuru bir hafta gibi bir süre içerinde sonuçlanacaktır. Ama bazı acil durumlar için vize danışmanlık firmaları ek bir bedel talep ederek hızlı vize işlemleri yapmakta ve bu işlem 1 gün gibi kısa bir sürede vize işlemlerinin sonuçlanmasını sağlamaktadır. VIP İngiltere vize başvuru hizmeti ise vize randevusu almadan işlem yapmaya olanak sağlayan bir ek hizmettir. Yine ekstra bir bedel ödenmesi gereken bu hizmette istenilen zamanda vize danışmanlık firmasına gidilerek başvuru işlemleri başlatılabilecektir. Genel ziyaretçi vizesi kapsamında olan durumlar; evlenme, turizm, tıbbi tedavi, transit geçiş, dini faaliyetler, eğlence ve spor aktivitelerinde yer almak, aile ve arkadaş ziyareti, iş toplantıları, konferans, staj, akademik araştırma, akademik bir projede yer almak, İngiltere limanlarında bir işe başlamak (uçak, gemi vs.) gibi amaçlar genel ziyaret vizesinin konusudur.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.