İlk raundu küçük yatırımcı aldı

İlk raundu küçük yatırımcı aldı

Danıştay, Turkcell'de küçük yatırımcı lehine karar verdi. Danıştay, SPK'nın ısrarlı çağrı muafiyeti isteğini, işlem yapılmasına gerek görmediğini belirterek reddetti

DANIŞTAY 13. Dairesi, Turkcell İletişim'de çağrı muafiyeti konusunda daha önce verilen red kararını yerinde buldu.

Danıştay, SPK'nın çağrı muafiyeti konusundaki ısrarlı tavrına rağmen, itiraz konusunda işlem yapılmasına gerek olmadığına karar verdi. Danıştay şimdi çağrı muafiyetinin iptali için yapılan başvuruyu inceleyecek. Turkcell'deki çağrı muafiyetiyle ilgili gelişmeler Alfa'nın Çukurova Grubu'na sağladığı finansman paketiyle başlamıştı. Çukurova Grubu, Rus Alfa'dan sağladığı 3.3 milyar dolarlık finansman karşılığında bu şirkete yüzde 13.22'lik dolaylı Turkcell İletişim hissesi satmıştı. Satış sonrası Alfa'nın SPK'dan aldığı şartlı çağrı muafiyeti kararı Borsa Yatırımcıları Derneği'nce (BORYAD) yapılan itirazın ardından Ankara 4. İdare Mahkemesi tarafından iptal edilmişti.

SPK AÇIKLAMASI

SPK da bu karara yürütmeyi durdurma davası açmıştı. Ancak Danıştay 13. Dairesi bu itirazı da nisan ayında reddetmişti. SPK'nın borsa bülteninde yer alan açıklamasında Danıştay'ın itiraz başvurusu hakkında işlem yapılmasına gerek olmadığına karar verildiği duyuruldu.

ANA ORTAK DA DAVALI

Boryad Başkanı Ali Bahçuvan 'Bu kararla artık çağrı muafiyetinde yürütmenin durdurulmasına karşı SPK'nın itirazı sona ermiş bulunuyor' dedi. Bahçuvan şöyle devam etti: Ancak bizim çağrı muafiyetinin iptali için yaptığımız başvuru henüz karara bağlanmadı. Artık aynı Danıştay dairesi bu iptal başvurumuzu da ele alacak. Tarafların bu karara da itiraz hakkı bulunuyor. Sonra Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu'nca nihai ve bağlayıcı karar verilecek.

Alfa yüzde 87'sini almak ZORUNDA KALABİLİR

EĞer Danıştay'dan nihai olarak çağrı muafiyetine iptal kararı çıkarsa Alfa Grubu, Turkcell İletişim'deki diğer yatırımcıların elindeki şirketin çoğunluğuna denk gelebilecek hisseleri almak üzere çağrıda bulunmak zorunda kalacak. Borsa uzmanları böyle bir gelişme durumunda çağrı fiyatının şirketin mevcut 14 milyar dolarlık piyasa değerinin altında olarak 12.9 milyar dolarlık değer üzerinden olacağını söylediler.

Star



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.