İkizleri terör ayırdı

İkizleri terör ayırdı

Tunceli'nin Pülümür ilçesinde şehit olan Erdem Erkaçtı ile yine Tunceli'de asker olan tek yumurta ikizi kardeşi Erden Erkaçtı'yı birbirlerinden vatan borcu askerlik de ayıramadı fakat ölüm ayırdı.

Üç aylık asker olan ikizlerin askerlik şubelerine müracaatları sırasında kendilerine, 'Bir aileden iki kişi aynı zamanda askere gitmeyebilir. Biriniz vatani görevini bitirdikten sonra diğeriniz vatani görevini yapabilir. Böyle bir hakkınız var.' dendiği ancak Erdem ve Erden'in, "Birlikte askere gidip, birlikte teskere alacağız." diyerek bunu istemedikleri öğrenildi.

Aynı anda askere giden tek yumurta ikizlerinin tesadüf eseri yine usta birliği kuralarının da Tunceli'ye çıktığı ve kısa süre aynı karokolda bulunduktan sonra görev yerlerinin değiştiği belirtildi. Teröristlerin baskını sırasında Erden Erkaçtı'nın kardeşiyle aynı karakolda olmadığı ifade edildi.

Tunceli'nin Pülümür ilçesinde, karakolun günlük ihtiyaçlarını karşılayan aracı kaçırıp, Kocatepe Karakolu'na saldıran teröristler, attıkları el bombalarıyla 8 askeri şehit etti.

7 şehitten ikisinin İzmirli olduğu belirlendi. İzmirli iki şehidin evlerine acı haber çabuk ulaştı. Şehit erlerden İlhan Sağlam'ın Kemalpaşa, Erdem Erkaçtı'nın Bayındır ilçesindeki evlerine ateş düştü. Manisa Kırkağaç'da acemiliği tamamladıktan sonra 20 gün önce gittikleri Tunceli'de vatani görevlerini yapan oğullarından Erdem Erkaçtı'nın şehit olduğu haberini alan baba Turgut Erkaçtı, fenalaşarak Bayındır Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Anne Nazan Erkaçtı ise aldıkları haberle adeta yıkıldı.

Şehidin kardeşi Erden'in ise Tunceli'de başka birlikte askerlik yaptığı öğrenildi. Anne Nazan Erkaçtı, "Sabah aradım, "Uyuyor" dediler. Son kez bile sesini duyamadım. Ben onları ellerimle besledim, büyüttüm. Birbirlerinden hiç ayrılmazlardı. Onlar benim canlarımdı. Tek tesellim bir evladımın sağ kurtulması. Artık bu terör belası bitsin. Başka annelerin de ocağına ateş düşmesin." diyerek duygularını dile getirdi.


VATANDAŞLAR SOKAKLARA DÖKÜLDÜ, TERÖRE LANET YAĞDIRDI

Öte yandan, oto tamirciliği yapan Erdem Erkaçtı'nın şehit haberini alan vatandaşlar, ellerinde bayraklarla sokağa dökülüp, teröre lanet yağdırdı.

Vatandaşlar, "Ya Allah Bismillah Allahü ekber", "Kahrolsun PKK", "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Dişe diş kana kan intikam intikam" şeklinde slogan atarak Bayındır sokaklarında dolaştı. Erkaçtı'nın cenazesinin, memleketi Bayındır'da toprağa verileceği bildirildi.

"ONLAR BİR TANE VURUR, BİZ 10 TANE GÖNDERİRİZ"

Bu arada Tunceli'nin Pülümür ilçesinde teröristlerin Kocatepe Karakolu'na saldırısı sonucu şehit olan İlhan Sağlam'ın İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde yaşayan ailesi acı haberle yıkıldı.

Er İlhan Sağlam'ın şehit olduğu haberinin evine ulaşmasının ardından,
yakınları sinir krizleri geçirdi. Anne Kısmet Sağlam, bir gece önce
rüyasında köpeklerin güvercinlere saldırdığını belirterek,
''güvercinleri kurtarmak için eline aldığını, köpeklere taş attığını,
ancak taş attıkça köpeklerin daha çok saldırdığını, güvercinleri
kurtaramadığını'' söyledi.

Abla Mahperi Sağlam ise ''İlhan'ı ak güvercin olarak gönderdik, kara
güvercin olarak geldi. Onlar bir tane vurur, biz 10 tane göndeririz''
dedi.

Şehit askerin ağabeyi Şahin Sağlam (35), kardeşinin asker fotoğrafını
göstererek, en son bir akşam önce telefonda konuştuklarını, kendisine
göreve gideceğini söylediğini kaydetti.

Ağabey Şahin, kardeşinin bir elektrikçide çalıştığını, askerlik dönüşü
kendi işini kurmayı düşündüğünü belirtti.

Kemalpaşa Belediye Başkanı Yakup Karaca ve Kemalpaşa Garnizon Komutanı Binbaşı Yahya Kazık da şehit askerin evine gelerek, ailenin acısına ortak oldu.Aileye çocuklarının şehit olduğu haberi verilirken, bir sağlık ekibi de evde hazır bulunduruldu.

MEKTUBU GELMEDEN ŞEHİT OLDUĞU HABERİ GELDİ

Tunceli'nin Pülümür ilçesinde teröristlerin Kocatepe Karakolu'na saldırısı sonucu şehit olan Jandarma Er Eraslan Güngör'ün (21), bir gece önce telefonla görüştüğü eşine, mektup gönderdiğini söylediği öğrenildi.

Olayın duyulmasının ardından Eraslan Güngör'ün Amasya Merkez Keçili
köyündeki ailesi büyük bir acı yaşarken, başta yakınları ve askeri
yetkililer olmak üzere şehit erin evine gelen çok sayıda kişi taziye
ziyaretinde bulundu.

Şehit erin annesi Yadigar ve sara hastası baba Rıza Güngör olayın şokunu yaşıyor. Henüz 7 aylık evliyken vatani görevi için ayrı kaldığı eşi
Yeter Güngör ise sık sık baygınlık geçiriyor, 2'si kız 5 kardeşin en
büyüğü olan şehit er Güngör'ün kardeşleri de gözyaşı döküyor. Aile
fertlerini, yakınları teskin etmeye çalışıyor.

Anne Yadigar Güngör, ''Vatan sağ olsun'' derken, acılı eş Yeter Güngör
ise teröre ve terörist örgütüne lanet yağdırıyor.

Bu arada, terhisine yaklaşık 2,5 ay kaldığı bildirilen Eraslan Güngör'ün
şehit olmadan bir gece önce telefonla görüştüğü eşine bir mektup
gönderdiğini söylediği, ancak mektubun ailenin eline henüz ulaşmadığı
öğrenildi.


AİLESİ VE NİŞANLISI DÜĞÜN HAZIRLIĞI YAPIYORDU

Tunceli'de terör örgütü PKK'nın hain saldırısı sonucu şehit düşen Kayserili Eyüp Yabangülü'nün ailesi ve nişanlısının ağustos ayına düğün hazırlığı yaptığı belirtildi. Tunceli'nin Pülümür ilçesinde teröristlerin Kocatepe Karakolu'na saldırısı sonucu şehit olan Eyüp Yabangülü'nün Kayseri'nin Sarıoğlan ilçesi Alamettin beldesinde yaşayan ailesi acı haberle yıkıldı.

Er Eyüp Yabangülü'nün şehit olduğu haberinin evine ulaşmasının ardından, yakınları sinir krizleri geçirdi.

Şehit erin nişanlısı Ayşe Pekar'ın, acı haber üzerine fenalık geçirerek bayıldığı öğrenildi. Pekar'ı beldede hazır bulunan 112 Acil Servis ekipleri sakinleştirdiği belirtildi. İnşaat işçisi olan baba Zeki Yabangülü ise olayın gerçekleştiği saatlerde çalıştığı için oğlunun şehit olduğu haberini 10 saat sonra öğrendi. Anne Hatice Yabangülü de acı haber ile hüzünlenerek ağıtlar yakmaya başladı.

Alametten Belediye Başkanı Nafiz Ceran, 1986/2 dönem olarak askere alınan şehit er Eyüp Yabangülü'nün ağustos ayı başında tezkere alacağını söyledi.

Şehit erin askerlik öncesi nişanlandığını belirten Ceran, Eyüp Yabangülü'nün tezkeresini almasının ardından düğün yapacağını ifade etti.

Ceran şöyle devam etti: "Şehit asker Eyüp Yabangülü bizim çok değerli bir evladımızdı. Ailesi beldemizin sayılan insanları. Askere gitmeden önce nişanlanmıştı. Ailesi ve nişanlısı onun dönüşünde düğün hazırlık yapıyordu. Babası düğün hazırlığı için inşaatlarda çalışıyordu. Gerçekten acı haber bizi ve tüm beldemizi üzüntüye boğdu. Hükümetimizin ve yetkili mercilerimizin gerekenleri yapmasını bekliyoruz. Askerimize ve devletimize karşı yapılan saldırılar had safhaya çıktı. Artık gereğinin yapılmasını bekliyoruz. Canımız yandı."

AJANSLAR


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.