İkili Arasında Geçen Çok İlginç Diyalog Neydi?

İkili Arasında Geçen Çok İlginç Diyalog Neydi?

Hacı Bektaş Veli’yi Anma etkinliğinde ilginç bir diyalog yaşandı.Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü'nünde katıldığı etkinlikte Bakan Avcı ve Kılıçdaroğlu arasında çok ilginç bir diyalog yaşandı...

İlçemiz Şişli'nin Belediye Başkanı, Hayri İnönü'nünde katıldığı, Ulusal olarak 53’üncüsü Uluslararası olarakta 27’ncisi düzenlenen Hacıbektaş Veli Anma Töreni’ne yaklaşık 30 bin kişi katıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Vali İlhami Akbaş, CHP Genel Başkan Yardımcıları, CHP milletvekilleri, eski Turizm Bakanı ve bu yılki ’Hacıbaktaş Ödülü’ sahibi Alev Coşkun, Arnavutluk’tan gelen Alevi Dedesi Edmond Brahimaj, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, alevi dedeleri, alevi dernek, vakıf ve federasyon temsilcileri ve alevi vatandaşlar katıldı. Salonda Türk bayrağı dışında hiçbir parti flaması açılmadı.

İLGİNÇ DİYALOG NEYDİ?
Bakan AVCI :
"Salona girerken, sizlerin ’Türkiye seninle gurur duyuyor’ sloganlarınızı duyunca, sayın Kılıçdaroğlu’na ’Size söylüyorlar’ dedim. Yerimize oturduğumuzda ise ’Türkiye laiktir, laik kalacak’ sloganlarını duyunca da ’Bakın bu sefer bana söylüyorlar’ dedim. Sayın Kılıçdaroğlu da, ’Alınganlık yapmayın. Hepimize söylüyorlar’ karşılığını verdi.”
 
Bakan Nabi Avcı’nın bu sözleri salondakiler tarafından alkışlandı.
 
Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü sosyal medya hesabında şu sözlere yerverdi.
"Anadolu'da yüzlerce yıldır hoşgörünün ve güzel ahlakın temsilcisi olan Hacı Bektaş Veli'yi hep birlikte bugün andık." "Sevgi varken nefret niye, Barış varken savaş niye" diyen Hacı Bektaş Veli'yi anıyoruz."
sisli-belediye-baskani-hayri-inonu-haci-bektasa-gitti-002.jpg
Başkan İnönü törenlerin ardından ilçe sakini bir ailenin evine konuk oldu, yine sosyal medya hesabında fotoğraf paylaşarak aileye teşekkür etti.
hayri-inonu-ilcede-yasayan-bir-ailenin-evine-konuk-oldu-001.jpg
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.