İhalede en yüksek teklifi kim verdi?

İhalede en yüksek teklifi kim verdi?

Seyrantepe'de gerçekleştirilecek spor kompleksi için yapılan ihalede 5 firma teklif verirken, en yüksek satış gelirini...

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Ali Sami Yen Stadyumu yerine Seyrantepe'de gerçekleştirilecek spor kompleksi için yapılan ihalede 5 firma teklif verirken, en yüksek satış gelirini 1 milyar 482 milyon YTL ile Eren Talu Mimarlık bildirdi.

Buna karşın TOKİ'ye en yüksek geliri ise 118,6 milyon YTL ile Bozoğlu İnşaat ve Taahhüt A.Ş. önerdi. TOKİ'nin Bilkent'te bulunan merkezinde bugün yapılan ihalede firmaların mali teklifleri açılırken, Eren Talu Mimarlık toplam 1 milyar 482 milyon YTL'lik satış tutarı üzerinden 111 milyon 111 bin 111 YTL İdareye gelir payı önerdi.

Firma ayrıca satış geliri üzerinden yüzde 7,5 arsa payı geliri verecek. Bozoğlu İnşaat ise 474 milyon 574 bin 732 YTL 40 Ykr toplam satış geliri üzerinden İdareye 118 milyon 643 bin 683 YTL 10 YKr gelir payı önerdi.

Firma ayrıca satış geliri üzerinden yüzde 25 arsa bedeli olarak İdareye pay verecek. İhaleye katılan Nurol İnşaat 649 milyon 721,8 YTL toplam gelir üzerinden İdareye 13 milyon 644 bin gelir payı önerdi. Firma satış geliri üzerinden ayrıca arsa payı bedeli vermeyecek. Cengiz İnşaat ise 610 milyon 839,7 bin YTL toplam geliri üzerinden İdareye 9 milyon 40 bin YTL gelir payı önerirken, arsa bedeli olarak bir pay vermeyi öngörmüyor.

Mesa Mesken de 605 milyon 156 bin 540 YTL toplam gelir üzerinden 9 milyon 895 bin 983 YTL İdare payı önerdi. Mesa Mesken de arsa bedeli vermeyecek. İhalede teklif veren firmalar İdareye gelir dışında Seyrantepe'de üstü açılır-kapanır nitelikte 52 bin kişilik spor kompleksi, ayrıca 4 bin 500 araçlık otopark yapacaklar. Spor kompleksi ve otopark Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğüne teslim edecek.

TEKNİK DEĞERLENDİRME 10 GÜN İÇİNDE YAPILACAK

 İhale komisyonu mali teklifleri açtıktan sonra projelerin teknik değerlendirmesi için oturumu kapattı. Projelerin teknik değerlendirmesini Galatasaray'dan 2, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünden 2, TOKİ'den 5 kişi olmak üzere oluşturulan 9 kişilik komite yapacak.

Teknik değerlendirme komitesinde yer alan Galatasaray'ın Plan-Proje ve Finanstan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Işın Çelebi teknik değerlendirmenin bir hafta, 10 gün içinde sona erebileceğini söyledi. Çelebi, Galatasaray olarak bir yıldır istedikleri stadyum konusunda proje hazırladıklarını ve bazı firmaların kendilerinden bu projeyi aldığını belirtirken, hangi firmanın bu projeyi kullandığının teknik değerlendirmeler sırasında ortaya çıkacağını kaydetti. İhaleyi izleyen Galatasaray Yönetim Kurulu Başkanı Özhan Canaydın da teknik değerlendirmelerin bir hafta, 10 gün içinde yapılabileceğini ifade etti.

EREN TALU 111 İLE BÜYÜ YAPTI

 İhalede en yüksek satış geliri teklifini veren Eren Talu, ''İş Galatasaray olunca benim için çok daha önemli. Çok daha az kazanarak proje uygulanabilir'' dedi. Talu, Ali Sami Yen stadı yerine yapılacak rezidans ve alışveriş merkezinin temel özelliğinin sorulması üzerine de ''Her bina aynı değere satılmıyor. Biz bu işi biliyoruz ve yapıyoruz'' diye konuştu.

Talu, 111 milyon 111 bin 111 YTL'lik teklifin sırrıyla ilgili soru üzerine de, ''Büyü yapıyorum, bu işin büyüsü'' yanıtını verirken, yabancı ortağının olmadığını da ifade etti. İhalede TOKİ'ye en fazla geliri öneren Bozoğlu İnşaat'ın Şirket Müdürü Kadir Öztaşkınoğlu da Türkiye'nin en büyük projelerinden olan Şanlıurfa Stadyumunu geçen yıl bitirip teslim ettiklerini belirterek, bu proje konusunda da iddialı olduklarını söyledi. Öztaşkınoğlu, Bozoğlu İnşaatın da yabancı ortak almadığını söyledi



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.