İDO kış tarifesine geçiyor

İDO kış tarifesine geçiyor

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) AŞ, 17 Eylül pazartesi günü kış tarifesi uygulamasına geçiyor. Kadıköy-Kabataş-Beşiktaş-İstinye-Beykoz-Sarıyer boğaz hattına karşılıklı seferler ilave edildi.

İDO'dan yapılan yazılı açıklamada, kış tarifesinin, 15 Haziran 2008'e kadar geçerli olacağı belirtildi. Açıklamada, İDO'nun, bu kapsamda, feribot ve vapur seferlerinin yoğunlaşacağı hatları ek seferler ile güçlendirdiği ifade edilerek, ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla bazı hatların da yeniden düzenlendiği ifade edildi.

İDO'nun www.ido.com.tr adresli web sitesinde de yayınlanmaya başlayan yeni tarifesine göre, hafta içinde yapılan Bostancı-Kabataş deniz otobüsü seferlerine, deneme amaçlı cumartesi günü seferlerinin eklendiği dile getirilen açıklamada, bu hattın toplam sefer sayısının 17'ye yükseltildiği kaydedildi.

Açıklamada, Kadıköy-Kabataş-Beşiktaş-İstinye-Beykoz-Sarıyer boğaz hattına sabah ve akşam olmak üzere Bostancı'dan kalkışlı iki sefer ilave edildiği belirtilerek, şehir hatları seferlerinin de yine aynı anlayışla yenilendiği ifade edildi.

Kabataş-Kadıköy hattının ek seferlerle güçlendirilirken, İstinye-Tokmak Burnu-Emirgan-Kanlıca-Anadolu Hisarı-Küçüksu-Kandilli-Bebek-Arnavutköy-ÇengelKöy güzergahında yapılan seferlerin, işe gidiş-geliş saatleri dikkate alınarak planlandığı anlatılan açıklamada, şehir hatları vapur seferlerinin yerini alan Yalova çıkışlı deniz otobüsü seferlerinin ise yeni sezonda da sürdürüleceği bildirildi.

Açıklamada, Yalova'dan Yenikapı, Pendik, Kartal ve Bostancı güzergahlarına karşılıklı toplam 52 sefer gerçekleştirilirken, Adalar arasındaki şehir hatları sefer aktarmalarından ücret alınmadığı kaydedilerek, Sarayburnu-Avşa seferlerinin ise hafta sonları gidiş-dönüş tek sefer olarak düzenlendiği dile getirildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.