İbrahim Solmaz'dan sözlerine açıklık

İbrahim Solmaz'dan sözlerine açıklık

"Diğer okullarda fuhuş var, uyuşturucu var, İHL'lerde bunlar yok. Bugün İHL' ye çocuğunu gönderen de orada okuyan gençler de birer kahramandır" sözleriyle gündeme gelen Önder eski Başkanı İbrahim Solmaz konuştu.

Antalya İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği'nin düzenlediği 'Pilav Günü'nde konuşma yapan Önder İHL Mezunları ve Mensupları Derneği eski Başkanı İbrahim Solmaz, "Diğer okullarda fuhuş var, uyuşturucu var, İHL'lerde bunlar yok. Bugün İHL' ye çocuğunu gönderen de orada okuyan gençler de birer kahramandır" sözleriyle gündeme geldi.

İHA muhabirinin sorularını cevaplandıran Solmaz, "Türkiye'de hiçbir okulda ayrımcılık yapmamız mümkün değildir. Şiddet ve ahlaki yozlaşma hızlı bir şekilde tüm okullarımızda yayılmaktadır. Ancak imam-hatip liselerinde ahlaki yozlaşma diğer liselere nispetle yok denecek kadar azdır. Ayrıca imam-hatip liselerinde okuyan öğrencilerimiz bugün üniversite sune Irak'ta ana siyasete dönmeleri çağrısında da buluınavlarına eksi 50 puanla başlamaktadır.Bu bir haksızlıktır. Bu sebeple imam-hatip okullarına öğrencilerini gönderen aileler birer kahramandır. Bizim söylediğimiz bundan ibarettir. Gönül arzu eder ki hiç bir lisede ne şiddetin, ne de ahlaki yozlaşmanın zerresi dahi olmasın. Kesinlikle orda fuhuş vardır burada yoktur ifadesi doğru olamaz, Okullar arası ayrımcılık söz konusu değildir. Ancak şu bir gerçektir ki, imam-hatip eğitiminin modeli halkımız tarafından benimsenmektedir" dedi .

Bu arada din eğitiminin eksikliğinden yakınan Solmaz "Bizim isteğimiz diğer liselerde de din dersinin olmasıdır. Böylece ahlaki yozlaşmanın önüne geçmiş olabiliriz" diye konuştu.

Ailelerin çocuklarını korumakla mükellef olduğunu belirten Solmaz, sözlerinin kamuoyunda yanlış anlaşıldığını ifade etti.

Solmaz'ın açıklamalarıyla ilgili olarak konuşan Önder İHL Mezunları Başkanı Yusuf Ziyaettin Sula; "İstatistik bilgiler İbrahim Solmaz'ın sözlerini zaten destekliyor. Solmazın açıklamalarında, diğer liseler fuhuşa batmıştır, imam-hatipliler temizdir' manası çıkarılamaz. Kimse öküz altında buzağı aramasın. Bizim diğer okullarda okuyan çocuklarımıza böyle bir söz dememiz mümkün değildir. Ancak söylenen bu söz bir realitedir" şeklinde konuştu.

İmam-hatip liselerinde suç olgusunun diğer liselere göre daha düşük olmasının sebebini din dersine bağlayan Sula, Bağcılar lisesinde namaz kılınması olayına ise; "Bu bir skandaldır. Ancak şöyle bir skandaldır, namaz kılınma yerinin bando takımı konulan yerin olması skandaldır.Yönetmeliklerde bile ibadet için yer ayrılması gerekiyor, Bunun laiklikle alakası yoktur. Bütün gelişmiş ülkelerin okullarında bile temiz ibadet yerleri var. Namaz kılınması unsurunda hiç bir baskı yapılamaz. Ancak namaz kılmak isteyenin de temiz yerde kılması gerekir" şeklinde konuştu.

Sula son olarak, bu gibi olayların gündeme sıkça gelmesinin sebebinin ise cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili psikolojik bir olayın parçası olduğunu belirtti.

Öte yandan İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği'nin Antalya'da düzenlediği 'Pilav Günü'nde konuşan İHL Mezunları ve Mensupları Derneği eski başkanı İbrahim Solmaz'ın "Diğer okullarda fuhuş var, uyuşturucu var, İHL'lerde bunlar yok" şeklindeki açıklamasına Eğitim-Sen Antalya Şube Başkanı Kadir Zeybek tepki gösterdi.

Eğitim-Sen Antalya Şube Başkanı Kadir Zeybek, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, söz konusu açıklamayı yapanı değil, yaptıranı sorgulamak gerektiğini belirterek, "İmam hatip liseleri dışındaki okulları aşağılayan yaklaşımı kabul etmemiz mümkün değil. Kim bu adam? Ne hakla böyle bir sözü söyleyebiliyor? Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı bir okulda böyle bir açıklama ne cüretle yapılıyor. Bu çağdışı yaklaşımları toplum, görmeli, bilmeli" dedi.

Zeybek, söz konusu etkinlik ve konuşmanın Antalya İmam Hatip Lisesi bahçesinde yapıldığını belirterek, konuyla ilgili yöneticileri göreve çağırdı.

İHA


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.