İbrahim annesine son kez baktı

İbrahim annesine son kez baktı

Anafartalar Çarşısı'ndaki bombalı saldırıda yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Hülya Develi, toprağa verildi. 6 yaşındaki oğlu İbrahim hem ağladı hem ağlattı.

Anafartalar Çarşısı önünde canlı bombanın gerçekleştirdiği saldırıda yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Hülya Develi, Çubuk'taki köyünde toprağa verildi.
Develi'nin naaşı ailesi tarafından Ankara'nın Çubuk ilçesindeki Dumlupınar köyüne götürüldü. Burada Develi'nin babası İbrahim Develi, basın mensuplarına bir açıklama yaptı. Kızının 6 yaşındaki oğluna doğum günü yapacağını, bunun için Anafartalar Çarşısı'na ayakkabı almak için gittiği belirten İbrahim Develi, kendi ismini verdiği 6 yaşındaki torunu İbrahim'e ölene kadar bakacağını söyledi. Kızının eşinden ayrıldığını söyleyen İbrahim Develi, torununun babasını cenazede görmek istemediğini söyledi.
Cenazenin baba evine gelişi sırasında Hülya Develi'nin 6 yaşındaki oğlu İbrahim'in annesinin tabutunun başından ayrılmaması yürekleri buruktu.

Annesinin tabutuna sarılan 6 yaşındaki oğlu İbrahim Develi, 'Açın annemi göreyim. Anneciğim ne olur beni bırakma, kalk artık' diyerek ağlaması yürekleri parçaladı. Sadece küçük İbrahim değil İbrahim'in bu feryatlarını duyan herkes gözyaşlarına boğuldu.

Bunun üzerine İbrahim'e annesinin tabutu açılarak yüzü gösterildi. Hülya Develi'nin tabutuna bir Türk bayrağı da konuldu. Develi'nin naaşı, kılınan cenaze namazının ardından Dumlupınar Köyü Mezarlığı'na defnedildi.
Cenazeye Hülya Develi ile birlikte alışveriş yaparken yaralanan arkadaşı Figen Hoşkan da katıldı.

Anafartalar Çarşısı önünde 22 Mayıs 2007 tarihinde bölücü terör örgütü üyesi Güven Akkuş isimli canlı bombanın gerçekleştirdiği saldırıda yaralanan 22 yaşındaki Hülya Develi, dün sabah tedavi gördüğü Hacettepe Hastanesi'nde hayatını kaybetmişti.



İHA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.