Hükümeti hangi konuda övdü?

Hükümeti hangi konuda övdü?

TÜSİAD Başkanı Yalçındağ bir konuda hükümete övgüler yağdırdı....İşte Yalçındağ'ın övgü dolu açıklamaları.....

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Genel Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, hükümetin tarım politikasına övgüler yağdırdı.

Yalçındağ, "2005 yılında tarım işgücü piyasasından çıkan 1,3 milyon kişinin tamamı, 2006 yılının son çeyreği itibariyle tarım sektörüne geri dönmüştür. Türkiye yüzde 12'i aşan işsizlik oranının yüksekliği göz önüne alındığında, tarım sektöründe bu istihdam hareketinin önemi daha belirgin hala gelmektedir." dedi.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ile Doğu ve Güneydoğu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu(DOGÜNSİFED) işbirliğiyle Diyarbakır'da düzenlenen, "Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde Yatırım Fırsatları ve Tarım" adlı ortak akıl toplantısında konuşan TÜSİAD Başkanı Yalçındağ, 2005 ve 2006 yılında tarım işgücü piyasasında büyük dönüşümün yaşandığını söyledi.

Geçen yıl tarımın Gayri Safi Yurtiçi Hasıla içindeki payının yüzde 1.1, istihdam içindeki payının ise yüzde 29 civarında gerçekleştiğini vurgulayan TÜSİAD Başkanı Yalçındağ, sadece bu rakamlar bile tarımda dönüşümün sağlanması için elimizden geleni gayreti göstermemiz gerektiğini çok açık ortaya koyduğunun altını çizdi.

Seçim sürecine girdiğimiz bu dönemde gerek tarım sektöründe gerek diğer konularda yakalanan reform ivmesinde bir yavaşlama gözlemlendiğini anlatan TÜSİAD Başkanı Yalçındağ, "Elbette bunda Aralık 2006 Avrupa Birliği (AB) Liderler Zirvesi kararınca AB tam üyelik müzakerelerinde, aralarında tarım ve kırsal kalkınmanın da bulunduğu sekiz başlığın askıya alınması etkilidir. Ancak seçim sonrasında Türkiye siyasi ve ekonomik istikrarını koruyarak ve reform sürecine devam ederek sergilediği irade ile AB üyelik sürecine acilen yeni ivme kazandırmalı ve 1 Ocak 2014 tarihi tam üyelik hedefi olarak benimsenmelidir." diye konuştu.

2006 yılında tarım sektöründe oluşturulan katma değerin yüzde 2.9 oranında yükseldiğini anlatan Yalçındağ, "Bununla birlikte, 2006 yılında tarım işgücü piyasasında dönüşün yaşandığı görülmektedir. 2005 yılında tarım işgücü piyasasından çıkan 1.3 milyon kişinin tamamı, 2006 yılının son çeyreği itibariyle tarım sektörüne geri dönmüştür. Türkiye yüzde 12'yi aşan işsizlik oranının yüksekliği göz önüne alındığında, tarım sektöründe bu istihdam hareketinin önemi daha belirgin hala gelmektedir." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin eşsiz tarım potansiyeline sahip olduğunu kaydeden Yalçındağ, bütün önemine ve potansiyeline rağmen, içinde bulunduğu noktanın iç açıcı olmadığını kaydetti. "Tarım sektörü yıllar boyunca tarım ve uzun vadeli stratejik bir bakış açısından yoksun bırakılmıştır." diyen Yalçındağ, son 35 yılda tarımsal katma değerin yıllık ortalama oranının yüzde 1.1 olmasının sektördeki etkinlik sorununun en net göstergesi olduğunu dile getirdi.

Yalçındağ, Ankara'daki hain saldırıyla ilgili olarak da, "Türkiye'nin birlik beraberlik ve istikrarına yönetilen Arkara'daki alçakça saldırıyı lanetliyorum. Terör eylemine verilecek en büyük cevap hayatımızla normalleştirmektir. Bu yüzden acımızın henüz taze olmasına rağmen burada yatırım fırsatları için bir arada olmamızın yerinde ve anlamlı buluyorum." değerlendirmesini yaptı.

EKER: MEDENİ KANUNU DEĞİŞTİRECEĞİZ, TOPRAKLAR BÖLÜNMEYECEK

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker ise 80 yıllık Miras Hukuku'nu değiştirmek için hazırladıkları tasarının tamamlandığını söyledi. Eker, 'Tasarı yasalaşırsa toprağın çok küçük parçalara bölünmesinin önüne geçilecek.' dedi. Tarımda yürütülen tüm çalışmaların başarıya ulaşılmasının ancak arazi bölünmesinin önüne geçilmesiyle olabileceğini anlatan Bakan Eker, bu alanda büyük sorunlar yaşadıklarını kaydetti. Eker, Türk Medeni Kanunu'nda Miras Hukuku'yla ilgili yapılacak değişikliği içeren taslağın 1.5 yıllık çalışma sonunda tamamlandığını kaydetti.

Diyarbakır Valisi Efkan Ala ise girişimcilerin Diyarbakır'ı gezerek fırsatları görmesini istedi. Ala, buradaki insanların yardım değil iş istediğini belirterek, " İnsanlar yardım değil iş istiyor. Yardım herkese her yere yapılır. Ama iş öyle birşey değil. Bölge yatıram yapacaksanız önce bir değerlendirme yapın ve fırsatları görün. Eminim ki yatırım yapmaya karar vereceksiniz fırsatlar karşısında" diye konuştu.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.