HPV Tehlikeli Midir?

HPV Tehlikeli Midir?

HPV Tehlikeli Midir?

HPV Tehlikeli Midir?

Kadınlar ve erkekler, sağlıklı bir şekilde yaşamlarını sürdürmek adına pek çok konunun üzerinde özenle durmak zorundadır. HPV nedir sorusu da işte tam bu aşamada devreye girmektedir. Farklı sorunları beraberinde getirmekte olan HPV hakkındaki tüm bilgiler Doç. Dr. Gökhan Boyraz tarafından insanlara sunuluyor.

 

Human Papilloma Virüs, birçok kişinin isim olarak bildiği ancak hakkında tam anlamıyla bilgi sahibi olmadığı bir virüs çeşidi. Dünyanın dört bir yanındaki insanlara bulaşabilen bu virüsün bulaşma hızı ise oldukça yüksek. Konu hakkında yapılmış olan araştırmalar ile de görülebileceği üzere bu virüs yalnızca genital siğillerin ortaya çıkmasına neden olmamaktadır. Aynı zamanda rahim ağzı kanseri de yine bu virüs ile ortaya çıkmaktadır.

 

HPV Hangi Hastalıkların Oluşmasına Neden Olur?

  • Ağız bölgesinde siğil oluşumu
  • Anüs kanseri
  • Vajina kanseri
  • Rahim ağzı kanseri
  • Rahim ağzı kanserinin öncüsü olarak da adlandırılan CIN1, CIN2 ve CIN3 hastalıkları
  • Dış genital bölge kanseri
  • Dış genital bölgede siğil oluşumu
  • Gırtlak kanseri
  • Penis kanseri
  • Ses tellerinde siğil oluşumu

HPV Bulaşıcı Mıdır?

İnsanların HPV nedir sorusuna olması gereken cevapları almaması beraberinde son derece ciddi sıkıntıları getirmektedir. Bundan dolayı kadın ya da erkek fark etmeden herkesin bu konu ile alakalı net ve doğru bilgilere sahip olunmasının önemi son derece büyüktür. Şimdiye kadar yapılmış olan araştırmalar ile de görülebileceği üzere yaklaşık olarak 150 tane HPV çeşidi bulunmaktadır. Bu virüsün gençlere bulaşma oranı ise oldukça yüksektir. İnsanların vücutlarında yer alan virüs, cinsel ilişki sonrasında ya da açık yaraya sahip birine temas edilmesi sonucunda da karşı tarafa hızlıca geçmektedir.

HPV Testleri Ne Anlama Gelmektedir?

İnsan vücudunda HPV olup olmadığının anlaşılması adına günümüzde bir takım testler meydana gelmektedir. Fakat sadece bu testlerin yapılması HPV nedir sorusu ile alakalı tam anlamıyla istenilen bilgileri ortaya çıkartacağı düşünülmemelidir. Aynı zamanda test ile beraber elde edilecek olan sonuçların da analiz işlemlerinin net bir şekilde yapılması gerekmektedir. Her pozitif HPV testi kanser oluşumu anlamını beraberinde getirmemektedir. Çünkü birçok kişi güçlü bağışıklık sistemine sahip olduğu için belirli bir süre içinde virüsü vücuttan atmayı başarmaktadır. Eğer ki insan vücudu bu virüsü atamıyorsa, bu sefer vücudun bazı bölgelerinde virüs yerleşmeye başlıyor. Dolayısıyla hücrelerin içerisine virüsün girmesi ile birlikte kanser süreci de başlamış olur. Aynı zamanda her negatif test de yine virüsün vücutta olmadığı anlamını taşımamaktadır. Kimi durumlarda virüs hücrelerde saklandığı için testte görülmemektedir. Dolayısıyla herhangi bir sorunun ortaya çıkmaması adına mutlaka bağışıklık sisteminin güçlü tutulması gerekmektedir.

HPV Tedavisi

İnsanlar, diğer pek çok hastalık ile alakalı kesin tedavilerin ortaya çıkmış olmasından dolayı HPV tedavisi hakkında da başarılı sonuçların ortaya çıkmış olduğunu düşünebiliyor. Gerçekte ise virüs ile alakalı kesin bir tedavi henüz ortaya çıkartılmamıştır. Yapılan çalışmalar ile beraber doktorlar yalnızca vücutta virüs ile birlikte kendini göstermiş olan sorunların tedavileri mümkün hale gelmektedir. HPV sonucunda kanserin ortaya çıkması ile birlikte kanserin evresiyle alakalı gerekli olan tedavilerin yapılmasına başlanacaktır. HPV tedavisi söz konusu olduğu zaman akla gelen diğer bir konu ise siğiller oluyor. Vücudun farklı bölgelerinde ortaya çıkan siğiller içinse genelde herhangi bir tedaviye gerek duyulmamaktadır. Ancak görünüm anlamında sıkıntı yaratması durumunda https://gokhanboyraz.com/hpv-nedir/  üzerinden siğillerin yok edilmesi ile alakalı gerekli bilgiler alınabilir. Ve kısa sürede siğillerden kurtulmak mümkün olur.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.