Hilmi Özkök'e Tavır

Hilmi Özkök'e Tavır

Eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök'ün, uzun yıllar hizmet ettiği Türk Silahlı Kuvvetleri ile ilişkileri kötüye gidiyor.

Kısa süre önce tedavi için başkentteki Gülhane Askeri Tıp Akademisi'ne (GATA) giden Özkök'ü, akademi komutanı, yardımcısı, bölüm başkanı değil, sadece bir asteğmen karşıladı. Özkök, tedavisini yaptırarak hastaneden ayrıldı.

Genelkurmay'ın düzenlediği birçok etkinlikte yer almayan Özkök, son olarak İstanbul'da Harp Akademileri'ndeki sempozyumda da yoktu. Özkök dışındaki birçok eski genelkurmay başkanı emekli komutan sempozyumda hazır bulundu. Özkök'ün etkinliklere davet edilip edilmediği resmen açıklanmadı.

Özkök'ün orduyla ilişkilerinin zayıfladığını gösteren son örnek, kısa süre önce GATA'da yaşandı.

Tedavi için hastaneye giden eski Genelkurmay Başkanı'nı, GATA Komutanı'nın karşılaması gerekiyordu. Ancak, ne GATA Komutanı, ne yardımcısı, ne tedavi göreceği radyoloji bölümü başkanı, ne de "general" rütbesinde bir subay karşıladı Özkök'ü. Eski Genelkurmay Başkanı, bir asteğmen tarafından karşılandı ve uğurlandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yeniden yapılandırılan internet sitesinde de, Özkök'ün biyografisinde değişikliğe gidilmedi.

Özkök'ün biyografisinde bütün eski genelkurmay başkanlarından farklı olarak, görevde bulunduğu süreden itibaren "Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'na göre, Başbakan'a karşı sorumlu olan Orgeneral Özkök, barış zamanında Türk Silahlı Kuvvetleri Komutanı, savaş zamanında ise Cumhurbaşkanı'nı temsilen, Türk Silahlı Kuvvetleri Başkomutanı olarak görev yapar" ifadesi yer alıyordu.

Genelkurmay'ın yenilenen sitesinde bu ifade olduğu gibi korundu.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.