Her keseye uygun konutlar

Her keseye uygun konutlar

Gayrimenkul kuruluşları, bu yıl uygulamaya koyacakları konut projeleri için kolları sıvadı.

Dumankaya, Teknik Yapı, Ağaoğlu, Soyak, Taşyapı, Varyap, Doğa Gayrimenkul, Han Yapı, Garanti Koza, KREA, Mimart Yapı, Kiptaş, Ergün Polat, Yeşil İnşaat, Sinpaş, Yapı Endüstrisi, Alice, Başarır İnşaat gibi bir çok gayrimenkul kuruluşu, hazırladıkları yeni konut projelerini peş peşe uygulamaya koymaya hazırlanıyor.

Önümüzdeki mart ayından itibaren Dumankaya İnşaat 7, Teknik Yapı 3, Varyap 4, Doğa Gayrimenkul ve Mimart, 2 yeni konut projesinin lansmanlarını gerçekleştirecek. Ağaoğlu Avrupa Yakası’ndaki ilk konut projesine Merter’deki İstanbul Meşrubat Sanayi’nin 86 bin metrekarelik arazisi üzerinde başlayacak. Ağaoğlu ayrıca, 150 milyon dolarlık yatırımla Maslak Ayazağa’da 1000 konutluk kentsel dönüşüm projesinin startını verecek. ABD’nin emlak devi Donald Trump’ın ismini Türkiye’de geliştirdiği gayrimenkul projelerinde kullanma hakkını alan Yeşil İnşaat da 2008’e hızlı bir giriş yapacak. Trump adını taşıyan 4 yeni proje, peş peşe uygulamaya konulacak.

2008 yılında büyüme trendini tekrar yakalamanın hesaplarını yapan bu kuruluşlar, aynı anda birden fazla projenin startını vermek için çalışmaları sürdürüyor. Yeni projelerde Anadolu Yakası ön plana çıkıyor. Bu da, gayrimenkul kuruluşlarının ağırlıklı olarak Anadolu Yakası’nda Kartal, Ataşehir, Kurtköy, Pendik gibi bölgeleri tercih etmesinden kaynaklanıyor. İstanbul’un Avrupa Yakası’nda uygulamaya konulacak projelerde ise Feriköy, Kemerburgaz, Göktürk, Beylikdüzü, Halkalı ve Merter ön plana çıkıyor. 2008, konut projelerinin yanı sıra, bir çok alışveriş merkezi projesinin de uygulamaya konduğu bir yıl olacak. Ayrıca bu yıl, otel, turizm tesisi, enerji ve sağlık yatıtımları da hayata geçirilecek.

Dumankaya’dan 7 yeni proje

Dumankaya, 2008 yılında toplam değeri 462 milyon dolar olan 7 projeye başlayacak. Dumankaya’nın 175 milyon dolarlık Bahçeşehir projesinde 1250 konut yer alacak ve konutların ortalama metrekare fiyatı 1350 dolar olacak. 80 milyon dolar değerindek Kartal projesinde yer alacak 320, 85 milyon dolarlık Göztepe projesindeki 464 konutun da metrekare fiyatları 1800 dolar olarak belirlendi. Ataşehir ve Kurtköy’de de proje gerçekleştirmeyi planlayan Dumankaya, Akdeniz Evleri’nin yeni etabını ve Gizli Bahçe Villa projesine de 2008 yılında başlayacak. Dumankaya Yönetim Kurulu Üyesi Ali Dumankaya, 2011 yılına kadar 15 bin yeni konut kazandırmayı hedeflediklerini belirtti.

Teknik Yapı’dan Kartal’a 3 proje

TEKNİK Yapı 2008 yılında Kartal’da gerçekleştireceği Uplife Park, Uprise Elite projelerinin yanısıra Uğur Mumcu projesine de başlamayı planlıyor. 575 dairelik Uplife Park’ın Teknik Yapı’nın ekonomik fiyatlı konut projeleri çerçevesinde hayata geçireceği ilk proje olduğunu söyleyen Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, projenin ’satışlarına kota uygulanan ilk proje’ olarak dikkat çektiğini söyledi. Yaklaşık 5 bin kişiden talep alan Uplife Park, 19 katlı 5 bloktan oluşacak. Projede biri sosyal tesis, diğeri ticari olacak şekilde iki blok daha yer alacak. Uğur Mumcu projesinin tamamı 3+1 tipinde yaklaşık 600 daireden oluşacak. Ayrıca 15 bin metrekarelik bir alışveriş merkezi de bulunacak. Teknik Yapı’nın bir diğer projesi ise yine Kartal’daki Uprise Elite olacak. Yaklaşık 38 bin metrekare alan üzerine modern yaşam konsepti sunacak olan Uprise Elite projesinde 750 konut ile birlikte büyük bir spor ve kültür merkezi yapılacak.

Varyap, 700 milyon dolar yatıracak

2008 yılında Türkiye’nin farklı yerlerinde farklı projeler gerçekleştirmeyi planladıklarını söyleyen Varyap CEO’su Erdinç Varlıbaş, öncelikli olarak Anadolu’da farklı şehirlerde alışveriş merkezlerinin yanısıra enerji, sağlık turizmi gibi sektörlerde de farklı projelerle yar almayı planladıklarını söyledi. Varyap’ın 2008 planları içinde yer alan İstanbul Pendik’te 100 milyon dolar değerinde alışveriş merkezi, bünyesinde sağlık merkezlerinden, giyim, sinema ve spor salonları bulunduracak. Bodrum Yalıkavak’ta 45 milyon dolar yatırım bedeliyle iki konut projesi gerçekleştirmeyi planlayan Varyap, İstanbul Kurtköy’de 150 milyon dolarlık konut projesi hayata geçirecek. Projede, 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 seçeneklerinde 1000 konut bulunacak. Varyap ayrıca İzmir’de 400 milyon dolarlık residence, otel ve alışveriş merkezi gerçekleştirecek.

Doğa, Göktürk’te start veriyor

GÖKTÜRK’te gerçekleştirdiği projelerle bilinen Doğa Gayrimenkul, 2008 yılında iki projeye başlamayı planlıyor. Feriköy’de haziran ayında yapımına başlanacak Doğa Feriköy’de 120 konut yer alacak. 5 bin 500 metrekare üzerinde gerçekleştirilecek proje, 2010 yılında teslim edilecek. Göktürk’te yer alacak Doğa Teras projesinde ise 1800 metrekare üzerinde 40 konut yer alacak. Sonbaharda başlayacak proje 18 ayda teslim edilecek. Projeler B ve B+ grubuna hitap edecek.

< b>

AĞAOĞLU, 2008 yılı itibariyle Avrupa yakasında da konut projeleri gerçekleştirmeye başlıyor. İlk olarak yatırım maliyeti 200 milyon dolar olan, Merter’deki İstanbul Meşrubat Sanayi’nden aldığı 86 bin metrekarelik arazi üzerinde, B gelir grubuna yönelik yaklaşık 1500 adet konut yapmayı planlayan Ağaoğlu’nun Avrupa yakasındaki projelerini 150 milyon dolarlık yatırımla Maslak Ayazağa’da başlayacağı özel bir kentsel dönüşüm projesi kapsamında 1000 konutluk proje izleyecek.

İstanbul’a yeni mahalle kuruluyor

SUR Yapı, İstanbul’un yeni çekim merkezi Çekmeköy’de "Mahalle İstanbul" adını verdiği yeni bir projeye başlıyor. Toplam 12 bin 600 metrekare alan üzerine inşa edeceği Mahalle İstanbul, Anadolu Yakası’nı saracak metro ağına 200 metre mesafede inşa edilecek. Butik bir proje olan Mahalle İstanbul; toplam 9 blokta 246 daireden oluşacak. 60 metrekarelik 1+1 stüdyo daireden 230 metrekarelik 5+1 Dubleks dairelere kadar farklı seçenekler sunulduğu projenin yapımına bu ay başlanacak. 2009 yılı sonunda teslim edilecek projede fiyatlar, 146 bin ile 465 bin YTL arasında değişiyor.

Yeşil, Trump’la büyüyecek

DONALD Trump’ın isim hakkını Türkiye’de kullanma hakkına sahip tek firma olan Yeşil İnşaat, 2008’de Trump Tower, Trump Golf&Resort Oteli, Trump Plaza’nın yanısıra Silivri’de 250 villadan oluşacak bir proje gerçekleştirecek. Kartal’da rezidans ve Topkapı’da 3 yıldızlı bir iş oteli yapmayı planlayan Yeşil İnşaat’ın devam eden projesi Modernist’in 2’nci ve 3’ncü etapları devam edecek.

İsthanbul 3’ncü etaba başlayacak

B ve C sosyoekonomik gruplara hitap eden sağlam, kaliteli ve görece ucuz konutları, Türkiye’nin ikincil ve üçüncül kentlerine de taşımak istediklerini söyleyen Han Yapı Pazarlama Müdürü Elif Pehlivanlı, "2008’de İsthanbul Evleri, Beylikdüzü konut projemizin 3’ncü etap inşasına ve satışına başlarken, Bodrum’da yapmayı düşündüğümüz A sosyoekonomik sınıfa ve yabancılara da hitap edeceğini düşündüğümüz lüks konut projemize başlamayı planlıyoruz" dedi.

Soyak’tan Ege atağı

SOYAK, 2008 yılında da konut projelerine devam edecek. İzmir Karşıyaka’da 2 bin konutluk bir proje ile Urla’da 200 bahçeli evden oluşacak yeni projelerini satışa sunmayı planlayan Soyak, 2008 yılında ayrıca, Tahincioğlu Holding ile ortaklaşa, yeni AVM projelerine başlamayı planladıklarını da bildirdi.

Sinpaş’tan Bosphorus ve Aqua City

SİNPAŞ GYO’nun 2008 yılında Halkalı-Bosphorus City ve Sarıgazi-Aqua City Residence Projeleri’ni hayata geçirileceğini söyleyen Sinpaş GYO Genel Müdür Yardımcısı Seba Gacemer, "2008 yılında Sarıgazi’de başlayacak projenin, inşaatı ve satışı 36 ay içinde gerçekleşecek. Halkalı projesi ise 7 yıl içinde tamamlanarak konut sahiplerine teslim edilecek" dedi. Halkalı projesi 246 bin metrekare arsa alanına sahip ve 5 bin konuttan oluşurken Sarıgazi’de uygulanacak Aqua City Residence ise yaklaşık 64 bin metrekare arsa alanı ile 1250 konuttan oluşan yeni bir yaşam merkezi özelliği taşıyacak. Projeler, orta üst ve üst gelir grubuna yönelik olacak.

Polat Ataşehir’de 215 daire yapacak

ÜMRANİYE’DE faaliyet gösteren Ergün Polat İnşaat, şubat ayında Atapol Vadi projesinin yapımına başlıyor. Ataşehir’de gerçekleştirilecek projede 2 blokta toplam 105 daire yer alacak. 90, 110 ve 135 metrekare büyüklüklerinde 3 tip dairenin yer alacağı proje 24 ayda teslim edilecek. Projede sosyal alan ve spor alanları da yer alacak. Ergün Polat İnşaat, yıl içinde Atapol Vadi ile birlikte toplam 215 konut inşa etmeyi planlıyor.

Başarır’dan 570 yeni konut

HELENİUM Park ve Helenium Sun gibi projeleri gerçekleştiren Başarır İnşaat 2008 yılında Anadolu yakasında iki proje gerçekleştirecek. Firmanın 2008 yılı planları arasında Pendik’te yer alacak 35 milyon dolar değerinde 400 dairelik proje ve Sarıgazi’de yer alacak 27 milyon dolar değerindeki 170 dairelik proje yer alıyor. Projelerin isimleri henüz belirlenmedi. Başarır İnşaat ayrıca Kartal’da 11 bin metrekarelik iş merkezi ile Ümraniye’deki 16 bin metrekarelik otel çalışmalarını yürütüyor.

İzlandalı yatırım şirketinden, Çekmeköy’e 60 milyon dolarlık konut projesi geliyor

2005 yılında kurulan gayrimenkul geliştirme ve yatırım şirketi AB Invest, İzlanda’nın 2’inci en büyük finansal kuruluşu olan Landsbanki’nin yatırım fonu Laref’le yaptığı ortaklıkla, 60 milyon dolara Çekmeköy’de ’White Side Apartments’ projesini hayata geçiriyor. Mimar Tatsuya Yamamoto tarafından tasarlanan projede daireler 150 bin ila 600 bin dolar arasında değişen fiyatlarla satışa sunulacak. Ev sahiplerine, "kendilerini özel hissetmelerini sağlayacak katma değeri yüksek mekanlar yaratmak" fikrinden yola çıkarak geliştirilen White Side Apartments’da 242 daire yer alıyor. Projede, daireler 1+1, 2+1, 3+1 ve Loft olarak adlandırılan dubleks çatı katı şeklinde sunuluyor. Daire içinde yer alan Akıllı Ev güvenlik sensörleriyle daire sahibi yangın, gaz kaçağı, su basması ve hırsızlığa karşı güvende olacak. Ayrıca dairedeki ısı kontrolü de uzaktan kumanda ile yönetilebilecek. Düşük deprem riski nedeniyle gayrimenkul yatırımlarının gözdesi durumuna gelen Çekmeköy-Ümraniye’nin merkezi noktalarla ulaşım bağlantılarının son derece güçlü olması projeye katma değer katıyor.

İnce detaylarla fark yaratması hedeflenilen projede, site güvenliği yüksek çözünürlüklü, gündüz ve gece görüşlü kameralarla sağlanacak. Otopark ve site girişi gibi önemli noktalar dijital ortamda kayıt altına alınacak. White Side Apartments projesinin ortak alanlarında kablosuz internet bağlantısı, her mevsim kullanılabilen yüzme havuzu, sauna, buhar odası, tenis kortu, basketbol sahası, peyzajlandırılmış ortak alanları ve yürüyüş parkuru yer alıyor. Yapımı Hazinedaroğlu-Özkan İnşaat tarafından üstlenilen projenin 2009 yılında tamamlanması planlanıyor.

500 Milyon dolar yatırım

AB Invest’in Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Arslan, amaçlarının piyasa beklentilerini doğru analiz ederek, dünya standartlarında gayrimenkul projeleri geliştirmek olduğunu belirterek, "Bu geliştirilen projelerin kullanıcıya sunduğu maksimum fayda ile kárlı bir yatırım aracı olmasını sağlamaktır" dedi. Arslan, AB Invest olarak 2008 yılında planladıkları yatırım tutarının ise 500 milyon dolar civarında olduğunu kaydetti.

Laref ise İzlanda’nın 2’inci en büyük finansal kuruluşu olan Landsbanki ile merkezi İzlanda’da bulunan ve 1.7 milyar Euro değerinde varlık yöneten Askar Capital’in ortaklığında kurulmuş bir gayrimenkul yatırım fonu. Landsbanki’nin aktif toplamı, 2007 yıl sonu itibariyle 32.4 milyar Euro.

Armina Evleri’nde yaşam başladı, 2 projeye start verildi

Bahçeşehir’de Eylül 2005’te inşaatına başladığı Armina Evleri’ni vaad ettiği tarihte teslim eden Mimart Yapı, şimdi ’Armina’ ismiyle iki yeni projeye daha başlıyor. Mimart Yapı’nın 2008’de başlatacağı 2 farklı projenin ilki Armina Evlerinin hemen yanındaki 71 dönümlük arazide yer alacak "Armina Park Projesi" olacak. Bu projenin de 4 katı aşmayan yapılardan oluşacağı, villa ve daire konseptinde planlanlandığı belirtildi. 2’inci projenin ise "Armina Çorlu" olacağı ve Çorlu da çok özel bir arazide, şehrin merkezinde, hem ticaret alanı hem de konutları barındıran çok iddialı bir proje olarak hizmete gireceği açıklandı.

Mimart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Yılmaz, yaşamın başladığı ’Armina Evleri’ projesinde arazinin yüzde 80’nin yeşil alana ayrıldığını, dairelerin yerleşim planındaki ayrıcalıkların yanı sıra, projede yer alan aktivite alanlarının çokluğunun da bu başarılı satış sürecinde etkili olduğunu belirtti. Son etap satışların 2008 yılının ilk çeyreğinde biteceğini ve bu satışlar için özel bir kampanya başlattıklarını dile getiren Yılmaz, "90 m2 dairemizin normal fiyatı 172.000 YTL iken kampanya fiyatı 155.000 YTL. 120 m2 dairemizin normal fiyatı 220.000 YTL iken kampanya fiyatı 198.000 YTL. Ayrıca Armina Evlerinden daire alanlar evlerine hemen taşınabiliyorlar. Bu en önemli tercih sebebidir. dedi.

HÜRRİYET


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.