Hem karada hem de denizde miting

Hem karada hem de denizde miting

Sabahın erken saatlerinde itibaren kordon boyu hem denizden hem de karadan doldu...

Sayıları yüzlerle ifade edilen tekne, yelkenli ve yat, mitinge denizden destek veriyor. Sahil Güvenlik, kıyıya 100 metreden fazla yaklaşmalarına izin vermiyor. Denizde de adeta miting yapılıyor. Mitin alanındı ve çevresi tıklım tıklım doldu.
     
GÜNDOĞDU GİRİŞİNDE İZDİHAM

Mitingine katılanlar, Gündoğdu Meydanı ve Kordonboyu’nu tamamen doldurdu.

Miting nedeniyle Alsancak Limanından Cumhuriyet Meydanı’na kadar uzanan yolda da yoğun kalabalık oluştu. Yapılan anonslarla vatandaşlara Gündoğdu’ya doğru ilerlememeleri, aksi takdirde Gündoğdu’da bulunanların izdiham yaşayabilecekleri uyarısında bulunuluyor.

Alana buradan girmek mümkün değil. Kentte Gündoğdu'ya çıkan tüm yollar kilitlenmiş durumda.

Katılımcılar, diğer girişlere yönlendiriliyor. Konak yönü girişinde de yoğun katılım nedeniyle büyük yığılma olduğu bildiriliyor. Konak'tan açılan 4 km'lik dev Türk Bayrağı'nın bir ucu da Gündoğduya doğru uzanıyor.

TÜM VAPURLAR KONAK’A

Alsancak ve Pasaport iskelelerindeki aşırı kalabalık nedeniyle Karşıyaka’dan gelen tüm vapurlar, ikinci bir karara kadar Konak İskelesine yönlendirildi.

Havadan helikopterlerin sürekli devriye gezdiği miting alanında, denizden de güvenlik önlemleri alındığı gözlendi. Vatandaşların denizden de mitinge destek verdikleri, bayraklı çok sayıda balıkçı teknesi ve yatın Gündoğdu açıklarında demirlediği görüldü.
     
SLOGANLAR ATILIYOR

Mitinge katılanlar bir yandan alanlara doğru yürürken, bir yandan da slogan atıyor. En çok duyulan sloganlar şunlar: "Atam sen rahat uyu", "Biz ampulü söndürürz", " Ezan seslerinin, kilise çanlarının, sinagog ayinlerinin saygıyla dinlendiği şehir", "Atatürk'ün ordusu, şeriatçıların korkusu", "Miting alanında birhleşin, iktidara yerleşin", "Tayyip baksana, kaç kişiyiz saysana"


A.A -ANKA -DHA - MİLLİYET

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.