Hedefi gece vuracağız

Hedefi gece vuracağız

Türk savaş pilotları artık zifiri karanlıkta bile hedefi klasik mühimmatla vuracak. F-16 ve F-4 pilotları gece görüş gözlüğüyle uçacak.

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Faruk Cömert, bundan sonra Türkiye'ye kötü gözle bakan ülkelerin yataklarında rahat uyuyamayacakları söyledi.
 
Hava Kuvvetleri Komutanlığı F-16 ve F-4 pilotlarını gece görüş gözlüğü kullanarak uçurmayı başardı.
 
İlk kez birinci Körfez Savaşı'nda kullanılan bu teknolojiyi artık Türk pilotları da uygulayabiliyor.
 
Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın düzenlediği Anadolu Kartalı 2007 tatbikatında pilotlar ilk defa gece görüş gözlüğüyle modern güdümlü mühimmat olmaksızın elle kumandayla idare edilen gerçek bomba attı.

Konya'daki tatbikatı Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Faruk Cömert, Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu, Özel Kuvvetler Komutanı Korgenaral Servet Yörük ve Genelkurmay Harekat Başkanı Korgeneral Bekir Kalyoncu ile çok sayıda subay izledi.
 
Modernize edilmiş F-4 ve F-16 ların kullandığı bu teknolojiyi Türkiye dışında dünyada  sadece ABD, İngiltere, Fransa, Kanada, Hollanda ve İsrail kullanıyor.
 
Türkiye'nin değişik illerinde konuşlandırılmış 8 ayrı filodan tatbikat için gelen pilotlar, hiçbir ışık olmayan yer hedeflerini vurdu.

Orgeneral Cömert, "Bize kötü gözle bakan ülkelerin bundan sonra yataklarında rahat uyuyamayacağını müjde verebilirim" şeklinde konuştu.
 
Türk Hava Kuvvetleri'ne üstünlük sağlayan yeni teknoloji C-130 uçaklarında da kullanılacak.
 
Gece görüş gözlüğü sayesinde Türk savaş uçaklarının kızılötesi kameraları arıza yapsa bile, savaş koşullarında alçak uçuş yapılarak düşman hedefleri vurulabilecek.

(CNNTÜRK)



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.