Hedef Büyükanıt mıydı?

Hedef Büyükanıt mıydı?

Genelkurmay Başkanı Org. Büyükanıt savunma fuarı resepsiyona patlamanın yaşandığı yoldan gidecekti.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın IDEF Savunma Fuarı nedeniyle düzenlenen resepsiyona gitmek üzere geçeceği yolda bomba patlaması, hedefin Büyükanıt olup olmadığı şüphesine yol açtı.

Ankara’nın en kalabalık merkezlerinden biri olan Ulus’ta meydana gelen büyük patlama, Büyükanıt’ın resepsiyonun düzenlendiği Anadolu Medeniyetleri Müzesi’ne gitmek üzere kullanacağı caddede meydana geldi. Müzedeki kokteyle Büyükanıt’ın yanısıra Türk Silahlı Kuvvetleri komuta kademesi ve savunma fuarına 49 ülkeden gelen 300’ü aşkın yabancı konuk aynı yolu kullanacaktı.

3 İPUCU

Altı cana malolan ve 70’in üzerinde kişiyi yaralayan patlama hakkındaki şu bilgiler hedefin Büyükanıt olduğu kuşkusunu akla getirdi:

1) Orgeneral Büyükanıt ve kuvvet komutanları saat 20.00 sularında Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nde IDEF Savunma Fuarı’na katılan 49 ülkeden 400 yabancı konuğa verilen kokteyle ev sahipliği yapacaktı. Bomba, komutanların müzeye giderken kullanacağı güzergáh üzerinde patladı.

2) Büyükanıt ile kuvvet komutanları, yakın tarihte belki de ilk kez terör eylemine sahne olan olay yerine topluca geldi ve incelemede bulundular. Komutanlar, Başbakan’ın aksine açıklama yapmadılar.

3) Eylem yerinin komutanlarla konukların buluşacağı müzeye yakınlığı terör eylemine kurban giden yabancı sayısını da artırdı.

KOMUTANLAR TOPLANIYOR

Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanları bu sabah saat 09.00’da Genelkurmay’da toplanıyorlar. Komutanların dün akşam gerçekleşen terör saldırısını değerlendirecekleri öğrenildi.

Hürriyet


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.