Hayri İnönü’ye ‘Berkin’ tepkisi büyüyor

Hayri İnönü’ye ‘Berkin’ tepkisi büyüyor

Şişli Belediyesi seçimlerden önce Şişli’de bir parka Berkin Elvan ismi konulup seçimlerden sonra da sökülmesi ile ilgili tepkilerin artması üzerine bir açıklama yaptı. Bu açıklamada ise Belediye’nin kendisi ile çeliştiği ve gazete olarak yaptığımız haberi

ŞİŞLİ GAZETESİ OLARAK UYARMIŞTIK

Şişli Gazetesi olarak Şişli Belediyesi’nin yeni yönetiminin sürekli kendileri ile çelişkiye düştüklerini ve bunun sonunun da iyiye gitmeyeceği yönünde uyarıcı haberler yapmıştık. Belediye yönetiminin daha 15 günlük olmasına rağmen halktan bu kadar tepki alması da bizim uyarılarımızı doğrular nitelikte.

ŞİŞLİ BELEDİYESİ’Nİ SIKINTILI GÜNLER BEKLİYOR

Gazetemize gelen istihbaratlardan, Berkin Elvan olayının bir başlangıç olduğunu, Şişli Belediyesi bu tutumuna devam ederse büyük sıkıntılar yaşayacağını, Şişli Belediyesi’nin kendilerine biran önce bir çeki düzen vermelerinin zaruriyet taşıdığını net olarak anlaşılmaktadır.

 ‘OY ALMAK İÇİN BİZİ KULLANDILAR’

Geçtiğimiz günlerde gazetemizi arayan Berkin Elvan taraftarının tepkilerini dile getiren ‘Şişli Belediyesi’ne Berkin Elvan Parkı tepkisi’ haberini yapmıştık. Gazetemize gelen şikâyetler; Şişli Belediyesi’nin oy alabilmek için seçmen olarak kendilerini kullandıklarını ama bunu asla unutmayacaklarını, bu tavırlarının da Şişli Gazetesi aracılığı ile tüm Şişlilinin de bilmesini istediklerini ifade eden tepkileri dile getirmiştik.

TEPKİLER HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

Gazetemizde yayınlanan haberden sonra Şişli Belediyesi’nin yaptığı açıklamada; ‘Parkların isimlerinin değiştirilebilmesi için düzenleme yetkisi yasa gereği Belediye Meclisi kararına bağlıdır’ demesi tepkileri daha da artmasına neden oldu.  Bu açıklama yaşanan olayı yatıştırıcı olmaktan ziyade gerginliğin daha da artmasına neden olması da belediyede ki yaşanan sıkıntıları göz önüne seriyor.   

BERKİN ELVAN İSMİNİ BELEDİYE DEĞİŞTİRMEMİŞ

Şişli Belediyesi yaptığı açıklamada ayrıca ‘O parka Berkin Elvan isminin yazılması belediyemiz tarafından atılmış bir adım değildir’ dedi. O tabelayı biz asmadık diyerek tabelayı söken ve topu Şişli Belediye Meclisi’ne atan belediye yetkilileri, yine Berkin Elvan isminin bir parka verileceğinin de sözünü verdi. Bu söz de ayrı bir çelişkiye neden oldu.

HAYRİ İNÖNÜ BERKİN ELVAN İÇİN

TEBRİKLERİ KABUL ETMİŞ

Şişli Belediye Başkan’ı Hayri İnönü; Binnaz Toprak isimli bir Şişlili’nin twitter hesabından ‘Şişli’nin yeni belediye başkanı Hayri İnönü’nün ilk icraatı Sıracevizler Parkı’nın isminin Berkin Elvan Parkı olarak değiştirmek oldu. Tebrikler’ diye attığı twetini retweetleyerek kendisine teşekkür etmişti.


Bu yaşananlar Şişli Belediyesinin kendisi ile çeliştiği ve halkı kullandığı kanaatinin oluşmasına neden oldu. Bu da tepkilerin daha da artmasına vesile oldu.

Gazetemize gelen tepkileri paylaşıyoruz. Bu tepkilerin birçoğu da Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü’nün twitter hesabından da dile getirildi.

HAYRİ İNÖNÜ’YE ATILAN TWİTLER:

-     - Halk kararını vermiş, uygulamış. Seçimden önce neredeydi o mevzuat.

-     - Söz yetki karar halkta demiyor muydunuz? Eee halk vermiş işte kararını

-     - Berkin Elvan ismini verirken biz yaptık diye oy topla, kaldırırken mevzuat. Akepenin …… kitlesine hitap etmiyorsun.

-     - Siz durun o halk mevzuatı da elinize verir sonrada zırvalamayın elumize veeerdiler diye

-     - Sıracevizler Parkı’ndan Elvan’ın ismi neden silindi? Ak Partili insanların küfürlerini size yolluyorum.

-     - Bu park konusu nedir acaba? İlk günden nefretin odağı haline mi gelmek istiyorsunuz.

-     - Madem ilk icraatın Berkin Elvan Parkı’nın adını değiştirmek oldu. Bizlerin de iki eli yakanda olacak Hayri İnönü

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.