Hayalleri kül oldu

Hayalleri kül oldu

Salih Işıklı evlenecekti. Evini dayadı döşedi, yeni eşyalar aldı. Nikahtan bir kaç gün önce evinde kalmak istedi. Ama elinde sigara ile uyuyunca yangın çıktı ve her şey kül oldu.

İstanbul Şişli'de bir ay sonra evlenecek olan 26 yaşındaki Salih Işıklı, yeni eşyalarla dayayıp döşediği evde, elinde sigarayla uykuya dalınca yangın çıktı. Canını son anda kurtaran Işıklı, büyük hayallerle kurduğu evin yanışını izlerken gözyaşlarına boğuldu.
Yangın, saat 03.00 sıralarında Şişli Semti Gürsel Mahallesi Eski Beşiktaş Caddesi’ndeki 3 katlı bir binanın birinci katında çıktı. Bir ay sonra evlenecek olan Salih Işıklı, dayayıp döşediği evde, elinde sigarayla kanepede uykuya daldı. Yanan sigara bir süre sonra kanepe ve yerdeki halıyı tutuşturdu. Gözünü açan Işıklı, paniğe kapılarak dışarıya fırlarken, yangın kısa sürede tüm evi sardı. İtfaiyeye haber veren çevredekiler, üst katlarda oturan bina sakinlerininin camlarına taş atarak uyandırdı. Büyük panik yaşayan bina sakinleri, çareyi havalandırma boşluğundan yandaki gecekondunun çatısına atlamakta buldu.
Olay yerine gelen itfaiye ekipleri bir yandan yangına müdahale ederken, diğer yandan da gecekondunun çatısında bekleyen bina sakinlerini aşağıya indirdi. Ekipler, yaklaşık bir saatlik çalışma sonucu yangını kontrol altına alarak tamamen söndürdü.
Evinin yanışını gözyaşları içinde izleyen Işıklı, çevre sakinleri teselli etmeye çalıştı. Ölen ya da yaralananın olmadığı yangında, dairedeki eşyaların tamamen yandığı bildirildi.

 
 
Tahsin GÜNER/İSTANBUL, DHA
 
 
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.