Hatay Havalimanı'na ilk uçak indi

Hatay Havalimanı'na ilk uçak indi

İnşaat çalışmaları devam eden Hatay havaalanına Devlet Hava Meydanları İşletmesine ait test uçağı ile ilk uçuşu Ulaştırma Bakanı İsmet Yılmaz gerçekleştirdi.

Hasan Yetmez'in haberi

İnşaat çalışmaları devam eden Hatay Havaalanına test uçuşu gerçekleştiren Ulaştırma Bakanı İsmet Yılmaz, havacılık sektöründe sessiz bir devrim gerçekleştirdiklerini belirterek, “Artık Havayolu bir imtiyaz olmaktan çıktı, halkın yolu oldu” dedi.

Ulaştırma Bakanı İsmet Yılmaz, Devlet Hava Meydanları İşletmesine ait test uçağı ile inşaat çalışmaları devam eden Hatay havaalanına ilk uçuşu gerçekleştirdi. Öğle saatlerinde test uçağı ile Ankara’dan havalanan Bakan Yılmaz ve beraberindeki heyet yaklaşık 1 saat 10 dakika süren bir uçuşun ardından inşaat çalışmaları devam eden Hatay havaalanına iniş yaptı.

Bakan Yılmaz, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdür Yardımcısı Orhan Birdal, Denizcilik Müsteşar Yardımcısı Hasan Naiboğlu ve Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mehmet Habip Soluk, Havaalanına inişleri sırasında, Hatay Valisi Ahmet Kayhan, AK Parti Grup Başkanvekili ve Hatay Milletvekili Sadullah Ergin, AK Parti Hatay Milletvekili İsmail Soylu, Antakya Belediye Başkanvekili Tevfik Fazlı Doğan, İl Emniyet Müdürü Osman Çapalı ve diğer protokol üyeleri tarafından karşılandı.

Havaalanında Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakan Yılmaz, “Biz Ulaştırma Bakanlığı olarak her ilde bir havaalanı olmasını istiyoruz. Her ilde ambulans uçağı inebilecek nitelikte bir havaalanı olmalı. Çünkü en değerli varlık insandır. Bir ambulans uçağının Ağrı’ya da, Van’a da, Antakya’ya da inmesi gerekir. Hatay havaalanı alt yapı ve üst yapı çalışmaları tamamlanmış olarak, 1 Eylül tarihinde hizmete girecek. 1Eylül’de Türk Hava Yolları, Hatay havaalanına tarifeli uçuşlarına başlamış olacak. Biz geldiğimizde 26 havaalanı çalışırken şu anda 40’ın üzerinde havaalanı çalışıyor. Diğer yandan mevcut havaalanlarında çalışmalarımız devam ediyor. Ülkemizin neresinde olursa olsun, 100 km yol giderseniz bir havaalanına ulaşacaksınız” dedi.

Devlet Hava Meydanları İşletmesine ait test uçağı ile geldiklerini belirten Bakan Yılmaz, “Test uçuşu yapılmadan önce hiç bir uçak inemez. Test uçağıyla yaptığımız bu uçuş sırasında havaalanına ilişkin bütün veriler çıkartıldı. Elde edilen veriler değerlendirilerek, diğer uçak firmalarına da verilecek, daha sonra isteyen her uçak buraya iniş yapabilecek.

Hatay havaalanı 3 bin kilometrelik pist uzunluğuyla uluslararası standartlara uygun bir havaalanıdır. Bu dönemde havacılıkta sessiz devrim yapıldı. İnsanımız birinci sınıf hizmete layık. Bizim bakanlığımız da hizmet bakanlığıdır. Eskiden 8 milyon insanımız havayolu ile taşınırken bugün bu sayı 30 milyona çıkmıştır. Eskiden uçağa binmek bir imtiyaz olarak kabul edilirdi. Artık havayolu halkın yolu oldu. Havayolunu imtiyaz olmaktan, halkın ihtiyacı olma noktasına getirdik” diye konuştu.

Bakan Yılmaz daha sonra Hatay Valiliğinde Hatay Valisi Ahmet Kayhan’ı ziyaret etti.
Ulaştırma Bakanı Valilik ziyaretinden sonra Antakya da Bulunan Tarihi Habibi-neccar camisini ziyaret etti.Bakan Yılmaz aynı gün aynı uçakla Hatay dan Ankara ya döndü..

( haber 7 )


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.