"Halka yapılacak her türlü hizmetin yanındayım"

"Halka yapılacak her türlü hizmetin yanındayım"

Hasan ToksözŞişli Belediyesi CHP Meclis Üyesi

1958 Sivas Akpınar doğumlu. 1964 yılında ilkokul, ortaokul ve liseyi Şişli’de bitirdi. Devlet memurluğu ve Şişli Belediyesi personeli olarak görev yaptı. 1977 yılından bu yana CHP’de İlçe Yönetim Kurulu üyeliği, İl Delege üyeliği, İl Genel Meclis üyeliği görevlerinde bulundu. Ticaretle uğraşıyor. Evli ve maden mühendisi ve makine mühendisi olan 2 oğlu var.

 

Üye olduğunuzu sivil toplum kuruluşları:

Sivas Platformu yönetim kurulu üyesi.

 

Önce İl Genel Meclisi üyeliği, daha sonra Şişli Belediye Meclisi Üyeliği dönemlerinde neler yaptınız?

 

Siyasette hizmet aşamam İl Genel Meclis üyeliği görevi ile başladı. İstanbul’un her tarafına hizmet götürmenin gururu ve rahatlığı içerisindeyim. Çok aktif ve çalışkan bir belediye başkanımızla beraber çalışmak büyük şanstı. Sorunları birebir dile getirerek, hiçbir talebimi kırmadan hizmete yönelik çalışmalar içine girdik. En önemlisi tapuların verilmesine, insanların 30–40 yıldır oturdukları yerden kira alır gibi ercimisil adı altında para tahsil edilmesi ile ilgili çalışmamız var. Genel seçimler yaklaşıyor. Tapuları fahiş fiyatlarla, ilçelerin sokaklarda ki rayiç bedeller üzerinden değil de, tamamen büyükşehrin kuracağı taktir komisyonlarının adı altında kat kat yüksek fiyatlarla verecekler. Mağdur olacaklar. Bunun çalışması içindeyiz. Kentsel dönüşümü kapsamına aldıkları Fikirtepe var. Bunun yanında Okmeydanı, Beyoğlu ve Şişli’yi kapsayan ve Eminönü civarı var. Bunların takipçisi olacağız.

 

Meclis üyesi olarak bundan sonra ki dönemde neler yapacaksınız?

Şişli için şimdiye kadar yapılması gerekenlerin çoğunu Sayın Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül yapıyor. Muhalefette olmamıza rağmen, muhalefetin sesine kulak verdiğini, iyi bir çalışma içinde olduğunu gördüm. Yeni okulların yapılması, sağlık ocaklarının yapılması ve son dönemde kreşlere önem vermesi beni mutlu ediyor. Halka yapılacak her türlü hizmetin yanında olacağım, desteği de vereceğim. Daha çok Şişli’nin arka yüzündeki insanlarımızın sorunlarına inilebilir.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin artık iktidar olma zamanı geldi. CHP’ye katkı verecek kim olursa olsun, hele ki kendisini halka kabullendirmiş Mustafa Sarıgül’ün partimize girmesinin önemli olduğunu düşüncesindeyim. Bir an önce partimize kazandırılması, 12 Haziran’dan önce sahaya çıkmasında yarar görüyorum.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.