Hakkari'de çatışma: 1 terörist öldürüldü

Hakkari'de çatışma: 1 terörist öldürüldü

Hakkari'de güvenlik güçleri ile bir grup terör örgütü mensubu arasında çıkan çatışmada, bir terörist ölü ele geçirildi.

Suriye güvenlik güçlerince yakalanan terör örgütü PKK/Kongra-Gel mensubu bir terörist, Türkiye'ye teslim edildi. Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan duyuruda, Hakkari'nin dağlık arazi kesiminde güvenlik güçleri tarafından dün yürütülen arama tarama faaliyeti esnasında saat 23.00 sıralarında bir grup terör örgütü mensubu ile karşılaşıldığı belirtildi.

Teröristlerin güvenlik güçlerinin ''teslim ol'' çağrısına ateşle karşılık verilmesi üzerine çıkan çatışmada, bir teröristin bir adet Kaleşnikof piyade tüfeği, beş adet Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, bir adet gece görüş dürbünü, bir adet sırt telsizi ve bir miktar Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği ile birlikte etkisiz hale getirildiği kaydedildi. Duyuruda, Hakkari'nin dağlık arazi kesiminde güvenlik güçlerince dün yürütülen arazi arama ve tarama faaliyeti sırasında da terör örgütünce tuzaklanmış bir adet patlayıcı madde ve düzeneğinin bulunduğu ifade edildi.

SURİYE, 1 TERÖRİSTİ TESLİM ETTİ

 Suriye Arap Cumhuriyeti güvenlik güçleri tarafından yakalanan terör örgütü mensubu bir kişinin dün saat 12.00'de Cilvegözü Sınır Kapısı'nda Türk güvenlik güçlerine teslim edildiği bildirildi.

AA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.