Hain saldırıdaki cipin sahibi anlattı

Hain saldırıdaki cipin sahibi anlattı

Pülümür'de 7 askerin şehit olduğu saldırıda kullanılan cipin sahibi ortaya çıktı ve olay gününü anlattı. İddiaya göre 7 terörist aracına el koyarak kendisini kırsalda alıkoydu.

Tunceli Pülümür’deki Kocatepe Jandarma Karakol Komutanlığı’na yapılan intihar saldırısında teröristlerin kullandığı 34 EU 8332 plakalı cipin sahibi Mehmet Çalışkan, olay günü sabah erken saatlerde ortadan kaybolmuştu. Dün sabah saatlerinde evine dönen cipin sahibi, hemen ifade vermek üzere jandarmaya çağrıldı. Mehmet Çalışkan, jandarmada olanları şöyle anlattı:

‘Hasta var’ dediler

“2 haftadır köydeyim. Dün sabah ölmüşlerim için dua okutmak üzere hocayla buluşmaya gidiyordum. Yoldan eli silahlı 7 kişi yolumu kesti. Beni araçtan indirdiler. ’Sana bir şey yapmayacağız. Hastamız var onu hastaneye götüreceğiz. Yarım saat içinde aracını teslim edeceğiz’ dediler. 2 kişi alıp gitti. Yanımda kalan 5 kişi beni kırsal alana götürdü. Beni alıkoydular. ’İşimiz uzadı ama merak etme. Sana bir şey yapmayacağız’ dediler. Saatler sonra yanımdan gittiler. Giderken beni uyardılar. Etrafta adamlarının olduğunu kaçmam halinde vurulacağımı söylediler. Uzun süre bekledikten sonra, cesaretimi toplayıp, hızla kaçtım. En yakın köye sığındım, telefonla eşimi arayıp durumu bildirdim. Sonra da köylülerin yardımıyla sabaha karşı evime döndüm.”



Vatan

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.