Haberimizden sonra şaibeli ihale tuhaf gerekçeyle iptal oldu

Haberimizden sonra şaibeli ihale tuhaf gerekçeyle iptal oldu

Şişli Gazetesi’nde haber olduktan sonra; doğal afetler, salgın hastalıklar, can veya mal kaybı tehlikesi gibi ani ve beklenmeyen olayların ortaya çıkması üzerine yapılabilecek bir maddeye uyarlanarak gezi için otobüs kiralama ihalesi yine tuhaf bir gerekç

ŞİŞLİ BELEDİYESİ HATASINI ANLADI

18 Mart Çanakkale Şehitlerini anma haftası gerekçe gösterilerek düzenlenen ihalenin şaibeli olduğunu haber yapmıştık. Yaptığımız haberden sonra Şişli Belediyesi yetkilileri de hatalarından dönerek ihaleyi tuhaf bir gerekçeyle iptal etti. Bu da gösteriyor ki, 2013 yılında yapılan aynı ihalenin de araştırılmasının gerekliliği zaruri oldu.   

GERÇEKLEŞEN İHALENİN İPTAL KARARI DA TUHAF

Şişli Belediyesinin yaptığı ihaleyi, Kamu İhale Kanununun 41’nci maddesi gereği iptal etme hakkı bulunuyor. Fakat belediyenin, KİK’in İdari Şartnamesi’nin 35’nci maddesi gerekçe göstererek iptal etmesi çok ilginç. Bu madde de ‘Ekonomik açıdan en avantajlı teklifin belirlenmesi’ dir. Daha önce de gerçekleştirilmiş bir hizmet alımının her açıdan en uygun görüldüğü hesap edilmiş ki o ihale düzenlenmiş. Sonradan ne değişti de tekrar araştırma yapılmasına karar verildi.

ŞİŞLİ GAZETESİ BU İHALELERİ YARGIYA TAŞIYOR

Tüm bunlar da gösteriyor ki bu ihaleler her açıdan şaibeli. Bu ihalelerin altından daha da çok şaibelerin çıkacağını, gerçekleşecek soruşturmadan sonra daha net anlaşılacaktır.  

2014’ün 17 Mart’ında yapılan bu ihale iptal edildi. Aynı gerekçelerle yapılan ihale 2013 yılında gerçekleşmişti. Dolayısıyla bu ihalelerin incelenmesi şart oldu. Bu vesileyle gerek bu ihalenin gerekse de 2013 yılında aynı iş için yapılan ihalelerin düzenleniş şekli ve uygulanan maddeler gereği Şişli Belediyesi’nin suç işlediği görülüyor. Bu ihaleleri düzenleyen ve yapan firmalar hakkında Şişli Gazetesi Hukuk Servisi de konuyu yargıya taşıyor.

İHALE ALINMIŞ BİR HİZMET İÇİN DÜZENLENMİŞ

Yaptığımız araştırmalarda da bu işlerin önceden yapıldığı ve ihalenin sonradan düzenlendiği ortaya çıktı. Bu durumda Şişli Belediyesi’nde ki işleyişin ve gerçekleşen ihalelerin boyutunu ortaya koymaktadır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.