Güneş: Son 4 yılda tek faili meçhul var

Güneş: Son 4 yılda tek faili meçhul var

İçişleri Bakanı Osman Güneş, son 4 yıllık dönemde gerçekleşen ve kamuoyunu yakından ilgilendiren olaylardan sadece bir olayın henüz aydınlatılamadığını bildirdi.

İçişleri Bakanı Osman Güneş, son 4 yıllık dönemde gerçekleşen ve kamuoyunu yakından ilgilendiren olaylardan sadece bir olayın henüz aydınlatılamadığını bildirdi. CHP Ankara Milletvekili Yakup Kepenek'in Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelttiği faili meçhul cinayetlere ilişkin soru önergesi İçişleri Bakanı Güneş tarafından cevaplandırdı. Güvenlik kuvvetlerinin, ülkenin iç güvenliğini, asayişini ve kamu düzenini sağlamaya yönelik çalışmalarını titizlikle sürdürdüğünü belirten Güneş, işlenen suçların araştırılması ve faillerinin yakalanması çalışmalarının devam ettiğini vurguladı.

Güneş, şunları kaydetti: ''Son 4 yıllık dönemde gerçekleşen ve kamuoyunu yakından ilgilendiren olayların failleri yakalanarak adalete teslim edilmiş, sadece bir olay henüz aydınlatılamamıştır. Ancak, önceki hükümetler döneminde meydana gelen ve fail ya da failleri yakalanamadığı için faili meçhul kalan; 1991'de 2 kişinin, 1992'de 8 kişinin, 1993, 1997 ve 1998 yıllarında birer kişinin öldürülmesi olaylarıyla ilgili olarak fail veya faillerinin yakalanması için gerekli çalışmalar titizlikle sürdürülmektedir.'' -''CEVAPLAR, SORULARLA İLGİSİZ''-

CHP'li Kepenek, yaptığı yazılı açıklamada, ''soru önergesine verilen cevapların, önergedeki sorularla ilgisiz olduğunu'' savundu. Kepenek, AK Parti hükümeti döneminde işlenen Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu cinayetinin aydınlanmamasının gerekçesi olarak Başbakan Erdoğan'ın sözünü ettiği ''hassasiyetlerin'' açıklanmadığını bildirdi.



AA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.